Germania
Germania

Najava dana: PSG i Borussia (D) za finale LP, Bolton za povratak u viši rang, Al Ahly lovi Jurčićeve Pyramidse, Schalke o(p)stanak u 'Zweiti'

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 07.05.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

PSG – B. Dortmund, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Uzvrat polufinala, na Signal Iduna Parku prošle srijede završilo je 1-0 za Crno-žute pogotkom Niclasa Füllkruga, pa eto izazova Mbappeu i 'kamaradima' na njihovu Parku prinčeva, gdje su u 1. kolu natjecanja po skupinama ovosezonske Lige prvaka 19. rujna 2023. slavili pobjedu protiv istog suparnika 2-0, zabili su Mbappe s bijele točke i Hakimi. Momčad Edina Terzića igra za prestiž, svoj drugi finale od 2013., kad se, zanimljivo, također igralo na Wembleyju, koji je domaćin i ove sezone, 1. lipnja. PSG je bio u finalu u pandemiji (2020.) i izgubio od Bayerna.

Bolton – Barnsley, 21.00

(Nogomet, League One, playoff)

Uzvrat polufinala doigravanja za promociju u Championship, treći protiv šestog, prvi dvoboj pripao je Wanderersima kao gostima 3-1, Dion Charles je zabio dva, Randell Williams jedan, domaćinu čast spasio Sam Cosgrove. Prije tog dvoboja prošli petak ovi su suparnici u trećem rangu engleskog nogometa dvaput remizirali. Gosti će ići po sve, nemaju što kalkulirati, a sigurno je jedno, bit će dobrog nogometa i golova, ovakve su utakmice u Engleskoj ponajbolje.

Al Ahly – Al-Ittihad, 18.00

(Nogomet, egipatska Premier liga)

Zaostala utakmica 9. kola u kojoj prvaci, koji imaju osam utakmica manje, kreću u lov za vodećim Pyramidsom Krune Jurčića koji ima četiri utakmice manje. Da, da, tako je to u egipatskoj Premier ligi, podsjećamo one koji misle da je zbog odgoda HNL „najneregularnija“ liga na svijetu, a više odgoda ima čak i prava, engleska Premier liga... Al Ittihad je trenutno peti ali sa 20 odigranih utakmica, ima pet bodva više od Al Ahlyja koji ih je odigrao samo 13., ali ima dva poraza, drugi je doživio od Zamaleka prije četiri tjedna. U Kairu je ipak momčad Marcela Kollera, bivšeg švicarskog i austrijskog izbornika, gospodar.

Osnabrück – Schalke, 18.30

(Nogomet, 2. Bundesliga)

Posljednja utakmica 32. kola popularne 'Zweite', domaćin je posljednji, ima samo teoretske izglede za spas ako pobijedi sve tri do kraja, dočim je nekad slavni Schalke 04 12., matematički još čak može ispasti, ali baš večeras i izboriti bodove spasa. U prosincu u Veltins Areni bilo je 4-0 za Kraljevskoplave, koji su pet kola bez poraza (četiri remija i pobjeda), dočim Osnabrück ima dva poraza i remi u zadnja tri kola, dakle večeras mora ići na sve ili ništa, a kad je tako... To ste vi rekli!

Örgryte – Helsingborg, 19.00

(Švedska, 2. liga)

Sedmo kolo nove sezone drugog ranga švedskog nogometa, domaćin je trenutno posljednji s tri boda, ali bi eventualnom pobjedom dostigao trenutno 11-plasiranog svog večerašnjega gosta. Örgryte ima tri remija i dva poraza, Helsingborg pobjedu u prvom kolu pa dva remija, poraz i remi, dakle neodlučeno se doima najizglednijim ishodom, no kad je tako najčešće se dogodi drugačije.

Besiktas – Ankaragücü, 19.30

(Nogomet, turski Kup)

Prije dva tjedna u glavnom gradu svih Turaka završilo je bez pogodaka, pa će odluka o prvom finalistu turskog nogometnog Kupa pasti u Istanbulu i to njegovkm europskom djelu gdje je kvart Besiktas. U prvenstvu je Ankaragücü 14., a Crni orlovi peti, no trofej je bitan da bi se sezona smatrala kako-tako uspješnom s obzirom na ovosezonsku dominaciju Galatasaraya i Fenerbahcea. Ankara je u nizu tri remija zaredom uključujući tih 0-0 u Kupu, Besiktas nakon Ankare ima poraz kod Fenera te pobjedu doma nad Rizesporom.

Panathinaikos – Maccabi, 20.15

(Košarka, Euroliga, playoff)

Panathinaikos je bio na rubu ispadanja, i morao je u posljednjoj utakmici u Beogradu slaviti protiv Maccabija kako bi si dao priliku u majstorici. A Grci su na koncu uspjeli, vratili su break i sada na avom parketu imaju priliku zaključiti posao. Sasvim je jasno da je PAO favorit, ali daleko od toga da će ovo biti jednosmjerna utakmica...


Boston – Cleveland, 01.00

(Košarka, NBA, playoff)

Boston nije imao prevelikih problema protiv Miami Heata u prvoj rundi doigravanja i s ukupnih 4-1 je prošao dalje. Istini za volju, taj ogled bi mogao i drugačije završiti da je Miami imao na raspolaganju Jimmyja Butlera kojie je bio ozlijeđen. A sada će Celticsi u okršaj s Clevelandom koji je morao odigrati čak sedam utakmica protiv Orlanda u prvoj rundi. Stoga, jasno je da je Boston imao više vremena za pripremu ogleda i odmor, a ima i prednost domaćeg parketa pa pobjeda u ovoj prvoj utakmici ne bi trebala doći pod znak pitanja.


Oklahoma – Dallas, 03.30

(Košarka, NBA, playoff)

Oklahoma je najmlađa momčad koja je prošla prvu rundu doigravanja u kojohj su slomili New Orleans i sada igra protiv Dallasa koji je uspio proći LA Clipperse u prvoj rundi playoffa i to na pogon Kyrieja Irvinga i Luke Dončića. Unatoč činjenici da su u osnovnom dijelu sezone bili slabiej pozicionirani od OKC-a, Dallas je blagi favorit u ovom nadmetanju, čisto na račun iskustva. Međutim, OKC je ipak u statusu favorita u ovoj prvoj utakmici pred svojim navijačima.


Ružić – Uchijma, 10.00

(Tenis, ITF Trnava)

Mlada, 21-godišnja hrvatska tenisačica na startu ITF turnira u Trnavi (Slovačka) igra protiv Japanke koja je 105 mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici, ali ptigoda je to za našu Međimurku da napreduje, u situaciji je da mora skidati favoritkinje da bi se probila prvo među najboljih 200 (trenutno 215.), a potom u Top 100. Japanka je sigurno neće podcijeniti, što zadatak Orehovčanki zasigurno otežava.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti