Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Atmosfera: Spektakl za oproštaj Hrvatske od Gradskog vrta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 20:34

Hrvatska nogometna reprezentacija oprostila se od Gradskog vrta gdje je odigrala svoju posljednju utakmicu. Iduće domaćinstvo trebalo bi biti na Pampasu

Svi putevi vodili su ovog petka u Osijek. Od jutra su kockaste karavane jurile prema Slavoniji koja je još jednom pokazala svoju široku dušu. Kao i uvijek uostalom kada su Vatreni u pitanju. Uvertiru u dvoboju Hrvatske i Austrije pronašli smo u Ceriću, mjestu između Vinkovca i Nuštra gdje je 75 godina lokalnog nogometa proslavljeno uz revijalnu utakmicu legendi HNL-a i veterana Cerića.

Organizator je bio legendarni Ivan Lukić - Zolja, umirovljeni pukovnik HV-a koji je dolazak Hrvatske u Osijek iskoristio kako bi dao dodatnu dimenziju lipanjskim nogometnim danima u ravnoj Slavoniji. Pa smo tako nakon dosta vremena na travnjaku vidjeli Marijana Buljata, Jakova Suraća, Hrvoja VejićaTomislav Pavličić igrao je kao u najboljim danima Cibalije, sa strane je sve to promatrao Dražen Pernar sportski direktor Vukovara 1991., uspješnog projekta koji je u ovoj sezoni osvojio 3. HNL - istok i najavio visoke ambicije u sljedećim godinama a pravdu je dijelio Ivan Bebek - najbolji hrvatski sudac! Naravno, naletjeli smo i na sveprisutnog Ivicu Hermana zvanog PDV, stalnog pratitelja hrvatskih nogometaša.

Nakon utakmice u Ceriću slijedilo je treće poluvrijeme koje smo izbjegli jer je trebalo krenuti put Osijeka koji je od jutra gorio u vatrenom ritmu. Tamburaši iz Starih Mikanovaca prebirali su prstima po žicama kao da sutra ne postoji a na Gradski vrt stizalo se u kočijama…

Epicentar zbivanja bio je u Tvrđi gdje su se domaćim navijačima priključili i Austrijanci. Bez incidenta. Ma bez krivog pogleda ili nečeg sličnog… Dostojanstveno kako i treba biti kada su ovakve utakmice u pitanju. I dok su navijači pripremali glasnice za spektakl, delegacija HNS-a posjetila je Pampas kako bi se još jednom uvjerili kako ondje niče najmodernija nogometna arena u Hrvatskoj.

Vjerojatno su Kustić i društvo obećali i neku utakmicu ali svakako je izvjesno kako je Austrija bila posljednja reprezentacija koje je gostovala na kultnom Gradskom vrtu. Atmosferu je malo pokvarila sudačka nadoknada iz Norveške, odnosno vijest o porazu U-21 reprezentacije koja je imala dobivenu utakmicu i prolaz na Euro.

A onda se sve to prebacilo na stadion. Sjajna atmosfera, gromoglasno navijanje i ovacije Luki Modriću. Prvak Europe dočekan je pljeskom tribina Gradskog vrta baš kako i zaslužuje… Kao što navijači zaslužuju jedno veliko hvala za silnu emociju koju su godinama emitirali s Gradskog vrta. Do neke nove prilike na Pampasu.


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacijaLuka ModrićNK OsijekGradski vrt

Ostale Vijesti