Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Atmosfera: "Gradski vrt naklonio se svom Laciki"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 22:06

Bio je prilično emotivni trenutak na samom zagrijavanju uoči derbija kada su članovi stručnog stožera Nenada Bjelice izrazili potporu Marku Livaji

Obećavali su navijači Osijeka spektakl. Cijeli tjedan su dizali grad na noge i na koncu su uspjeli u tome. Osijek je protiv Hajduka imao sjajnu podršku Gradskog vrta. Dekor tih 7820 navijača o kojem će se još dugo pričati, baš kao i o igri Laszla Kleinheislera koji je u prvom poluvremenu igrao simultanku s Hajdukom; asistirao je Leovcu, izborio penal za Belju, prodavao tunele… Mogli su ga zadržati samo i isključivo da ga ruše. Jedino to im je preostalo.

Nešto više od pola sata prije utakmice na zagrijavanje su istrčali nogometaši Hajduka. Prilično emotivno bilo je svjedočiti zagrljaju potpore zbog gubitka oca a koji su desetki Hajduka pružili članovi Bjeličina stožer; Silvije Čavlina, Nino Bule i Rene Poms. Na trenutak su stali sa zagrijavanjem i zagrlili Livaju

Malo kasnije je prvi puta zagrmio istok Gradskog vrta; “Osijek, Osijek” - prolomilo se kada su Bjeličini nogometaši prišli ogradi te se zagrijavali se na tom djelu travnjaka. I dok je Kohorta od samog početka davala ton ostatku stadiona, na onoj tribini koja je bila namijenjena navijačima Hajduka smjestila se tek lokalna skupina gostujućih navijača. Glavnina trupa imala je očito tijekom dana dosta posla po autocestama pa su zakasnili na utakmicu u Gradskom vrtu. Međutim, skupina koja je bila na stadionu donekle je uspjela parirati domaćinima zazivajući, primjerice, kroz pjesmu i ustanak bana Jelačića. Naravno, aludiravši na mađarski kapital na koji ide Osijek.

“Kada loše krene, opet zbijamo redove. Naša su srca i vene vjerna samo jednome. NK Osijek”, glasila je poruka koju je Kohorta istaknula u prigodnoj koreografiji. I nastavila s pjesmom… Dva je puta u prvom poluvremenu Gradski vrt skandirao svojim igračima. Dionu Dreni Belji nakon gola te Laszlu Kleinheisleru.

“Ja sam neki kroničar Osijeka. Ovako kako je Lacika odigrao već dugo nisam vidio u Gradskom vrtu”, rekao nam je Mario Mihić, glasnogovornik Osijeka u poluvremenu. Pun euforije i optimizma, slutio je popularni Miha da je crnoj seriji stigao kraj. U pozadini je zasvirala Kićina “Inati se Slavonijo”, stadion se digao na noge. Tako malo im treba. No, igralo se još jedno poluvrijeme!

Kohorta je zapalila baklje i dimne bombe sredinom drugog poluvremena, podosta ih je čak završilo u terenu zbog čega je igra nakratko prekinuta. Izgledalo je sjajno, ali bit' će skupo, jer kazna će svakako doći. Zapalio se i dio tribine, da bi onda na sličan način uzvratila i sjeverna tribina nakon čega se pojavio oblak dima zbog kojeg vidljivost nije bila najbolja, ali je zato 'štimung' bio fenomenalan.


Tagovi

NK OsijekHajdukDerbiHNLLaszlo KleinheislerGradski vrtKohortaTorcidaMarko LivajaNino BuleRene Poms

Ostale Vijesti