REUTERS/Sergey Pivovarov
REUTERS/Sergey Pivovarov

Atiemwen zabio u pobjedi Omonije na penale, Ciprani prošli Floru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 21:22

Bivši igrač Gorice i Dinama debitirao je večeras za svoj novi klub

Estonska Flora večeras je bila domaćin uzvratne utakmice trećeg pretkola Europske lige protiv ciparske Omonije. Gosti su na sjever doputovali s prednošću od 1:0 iz prve utakmice i svojim novim pojačanjem, Iyayijem Atiemwenom.

Ciprani su poveli u 43. minuti preko napadača Andronikosa Kakoulisa i na pauzu otišli s vodstvom, da bi Flora izjednačila rezultat već u 48. preko Rauna Sappinena. Nije to Flori bilo dovoljno, za produžetke su morali zabiti još jedan, krenuli u napad i na kraju zabili za 2:1 u 88. minuti.

Strijelac je ponovno bio Sappinen, na lijevoj strani kaznenog prostora okrenuo je jednog protivničkog igrača i u padu spretno i sretno opalio loptu koja je prošla kroz ruke vratara Omonije. Pogodak Sappinena za produžetke pogledajte OVDJE.

Uslijedili su produžeci, ali bez pogodaka. Valja izdvojiti jedino crveni karton domaćeg braniča Martena Kuuska u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka. U prve tri serije, svi su zabili, a u strijelce se upisao i Atiemwen, koji je ušao u 106. minuti. Promašio je zatim Florin branič Marco Lukka, ali i Adam Lang u redovima Omonije. Nakon po jednog gola u petoj seriji sa svake strane, veznjak Sten Reinkort postavio je loptu na bijelu točku i - promašio.

Omonia je tako prošla u iduću fazu natjecanja, a Nigerijac Atiemwen upisao uspješan debi u redovima novog kluba.

Europska liga, prvo pretkolo:

Flora Tallinn - Omonia Nicosia 2:1 (0:1) - Omonia prošla nakon penala

Slovan Bratislava - Lincoln 1:1 (3:1)


Tagovi

Omonia NicosiaFloraIyayi Atiemwen

Ostale Vijesti