Atiemwen @Pixsell
Atiemwen @Pixsell

Atiemwen ekskluzivno za Germanijak: Iz Dinama odlazim jer nisam imao minutažu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 16:55

Nigerijac biranim riječima govori o Dinamu iz kojeg odlazi isključivo jer je u potrazi za kontinuitetom utakmica

Iyayi Atiemwen karijeru nastavlja na Cipru. Dogodilo se kako je Dinamo poslao svog napadača u klub s kojim ga čeka dvostruki okršaj u 2. pretkolu Lige prvaka. Naravno, Beli kako su mu tepali u Maksimiru propustit će te dvije utakmice…

“Da, zanimljiva je situacija ali tako je valjda moralo biti. Svi me pitaju za koga ću navijati ali nemam pravi odgovor. Ili bar onaj koji će vas zanimati. Zaista navijam u toj utakmici da pobjedi bolji. Onaj koji će zaslužiti prolaz, neka prođe”, diplomatski će ovaj Nigerijac koji ne skriva olakšanje nakon što je riješio pitanje nastavka karijere. Prema dogovoru Dinama i Omonije, Atiemwen odlazi na Cipar u statusu igrača na posudbi no njegov ugovor se može otkupiti prema unaprijed definiranim uvjetima.

“Mislim da je ovo nova prilika za mene. Samo sam želio minutažu i priliku u kontinuitetu. Ništa drugo me nije zanimalo a odlaskom u Omoniju ću to dobiti. To je jedini razlog zašto sam se odlučio na odlazak iz Dinama”, priča Atiemwen koji je u Dinamo stigao u siječnju 2019. sa statusom otkrića HNL-a. U dresu Gorice imao je sjajnu polusezonu i u Maksimiru nisu niti okom trepnuli kada su Gorici platili 2,6 milijuna eura odštete. Međutim, Dinamo nije klub koji dugo čeka igrače. Prevelika je konkurencija i Beli se nije uspio nametnuti.

“Teško je reći da sam inzistirao na odlasku jer doista nisam. No, jesam na minutaži. Želim se vratiti sebi i ponovno uživati u nogometu a to nisam mogao u Dinamu”.

Atiemwen je tijekom Dinama bio na posudbi u Lokomotivi, ali prošle sezone je dobio određenu minutažu koju je solidno iskoristio. Pamtimo gol Wolfsbergeru koji je prilično usmjerio Dinamov europski put.

“Ma puno stvari ću se sjećati, ne samo tog gola. Bilo je lijepo provesti vrijeme u Dinamu. Volio sam suigrače, trenere koje sam imao i navijače koji su nas pratili. Uvijek ću se biranim riječima pričati o Dinamu i hrvatskom nogometu”, poruka je našeg sugovornika koji je naglasio kako nikoga ne krivi za svoj status. Samo mu je žao što nije dobio priliku u kontinuitetu da pokaže kako je igrač za Dinamo.

“Ma nikoga ne krivim jer to je nogomet. U njemu nekada dobiješ što želiš i zaslužuješ, često ne dobiješ. Moja karijera je na prekretnici i ovo je zapravo novi početak. Vjerujte mi, spreman sam za velike stvari koje tek sada počinju."

Iyayi Atiemwen uvijek će ostati vezan uz Zagreb i Dinamo. Uostalom, djevojka i dijete su iz grada podno Sljemena.

“Puno će tu faktora koji će odlučivati gdje ću živjeti, ali jasno je da ću se redovito vraćati u Zagreb. No, hoću li živjeti u njemu ili se vratiti u Afriku nije samo moja odluka. Pustimo to sada, idem na Cipar i otvaram novo poglavlje u životu”, poručio je Beli za kraj.












Tagovi

Iyayi AtiemwenDinamo ZagrebOmonia Nicosia

Ostale Vijesti