Asistencija Rakitića za Messijev rekordni hat-trick protiv PSV-a (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.09.18. | 20:48

Barcelona je sigurnom pobjedom otvorila nastup u Ligi prvaka.

Nakon šokantnog ispadanja prošle sezone u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome, nogometaši Barcelone odlučni su u namjeri da isperu gorčinu iz usta.

Cilj je jasan – 'ušati' trofej mora se vratiti u vitrine katalonskog ponosa, a da im motiva i kvalitete ne fali, pokazali su u 1. kolu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja. Poražen je PSV iz Eindhovena rezultatom 3-0.

Kao što je i bilo za očekivati, standardna postava Barcelone je od prve minute zagospodarila terenom te je kroz posjed kreirala akcije. Nizozemci su se dobro držali sve do 32. minute, kada je prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka postigao Lionel Messi.

Sudac je dosudio prekršaj na udaljenosti od 20-ak metara od gola Zoeta, Argentinac je namjestio loptu i udarcem – laganim kao pero – prebacio živi zid i plasirao u lijevi kut PSV-ovih vrata. Zoet se izdužio koliko je mogao, ali bezuspješno.

Barcelona je na drugi pogodak morala čekati sve do posljednje četvrtine utakmice. Ousmane Dembele 'okrenuo' je dvojicu svojih čuvara i efektno plasirao loptu u donji lijevi kut vratara Zoeta. Još jedan atraktivan pogodak u režiji Blaugrane.

Niti dvije minute kasnije na scenu stupaju Ivan Rakitić i Lionel Messi.

Nakon pritiska Katalonaca, gostujući igrači su uspjeli očistiti samo na kratko. Lopta je došla do hrvatskog reprezentativca koji lob-pasom prebacuje nekoliko igrača PSV-a, a sjajni Argentinac iz prvog dodira plasira loptu iza leđa vratara Zoeta.

Alfi i omegi argentinskog nogometa dva pogotka nisu bila dovoljna.

Na asistenciju Luisa Suareza, Messi izlazi sam na vratara gostiju i rutinski desnom nogom zabija u malu mrežicu.

Messi je ovim podvigom oborio novi rekord u svojoj karijeri. Naime, malenom čarobnjaku bio je ovo 8. hat-trick u Ligi prvaka, što je najviše za jednog igrača u povijesti ovog natjecanja, a PSV je postao 30. klub u Europi kojem je postigao barem jedan pogodak.

Dodajmo daje u 79. minuti Samuel Umtiti zaradio drugi žuti, isključujući, karton.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan RakitićLionel Messi

Ostale Vijesti