Asistencija Barišića, odličan gol Galena u remiju Brage i Slovana (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.10.19. | 20:55

Solidne partije naših legionara.

Odigrane su prve utakmice drugog kola skupina Europske lige.

U drugom kolu Europske lige CSKA iz Moskve izgubio je na svom terenu od Espanyola iznenađujuće s 2:0.

Rusi su odlično otvorili utakmicu i dominirali cijelo prvo poluvrijeme. Najbolju priliku imao je naš Nikola Vlašić u 11. minuti kad je njegov odličan udarac završio tik uz vratnicu. Gosti u prvom dijelu nisu pokazali apsolutno ništa te se u drugom poluvremenu očekivalo da CSKA otključa vrata Diega Lopeza, no u 64. minuti se dogodilo upravo suprotno. Vratar gostiju izbio je bekovsku loptu, koja je preletjela obrambenog igrača domaćih i došla do Vargasa, koji upošljava Wua, a Kinez u situaciji oči u oči matira Akinfeeva za 0:1.

 

 

Wu je tako postao prvi Kinez koji je zabio gol u nekom europskom natjecanju. U 95. minuti gosti su preko Campuzanoa potvrdili vrijedna tri boda.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">1 - By scoring for Espanyol against CSKA Moscow tonight, Wu Lei became the first Chinese player to score in major European competition. Pioneer. <a href="https://t.co/qJOxwZPThb">pic.twitter.com/qJOxwZPThb</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1179849206456033280?ref_src=twsrc%5Etfw">October 3, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

 

Nikola Vlašić je bio najistaknutije ime domaćina, a bez obzira na poraz, Bistrović i Šarlija su odigrali solidnu partiju.

U drugoj utakmici skupine H, Ludogorets je na gostujućem terenu svladao Ferencvaros rezultatom 0:3.

Goste je već nakon 36 sekundi u vodstvo doveo Lukoki, a u 40. minuti Forster je povećao vodstvo Bugara na 0:2.

 

 

 

 

Iako su gosti u 43. minuti isključenjem Grigore ostali s igračem manje, to ih nije spriječilo da u 64. minuti postignu i treći pogodak, strijelac je po drugi put bio Forster.

Ludogorets se novom uvjerljivom pobjedom sasvim približio prolasku u drugi krug, dok su se naši Vlašić, Bistrović i Šarlija drugim porazom sasvim udaljili od te misije.

Iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja Wolfsberger remizirao je na domaćem terenu protiv Rome rezultatom 1:1. Goste je u vodstvo u 27. minuti doveo Spinazzola, a u 51. minuti Liendl vraća stvari na početak.

 

 

 

 

 

U Bernu je domaći Young Boys bio bolji od Glasgow Rangersa s 2:1.

Poveli su gosti iz Glasgowa. Na asistenciju s lijeve strane našeg Borne Barišića priseban je bio Kolumbijac Alfredo Morelos.

 

 

Izjednačio je Ulisses Garcia nakon odlične asistencije Rogera Assalea.

 

 

Gol za pobjedu Švicarcima je u trećoj minuti sudačke nadoknade donio Christian Fassnacht nakon što je iskoristio grešku škotske obrane.

U Bragi je domaćin odigrao sa Slovanom iz Bratislave sa 2:2. Poveli su domaćini u 31. minuti nakon što je slobodan udarac s krila izveo Ricardo Horta, a udarcem glavom nakon nebeskog skoka poentirao Bruno Viana.

Izjednačili su Slovaci u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Andraz Šporar je zabio nakon što mu je vratar Eduardo obranio jedanaesterac.

Novo vodstvo domaćinima donio je Wenderson Galeno odličnim golom u 63. minuti.

 

 

Slovan je postavio konačnih 2:2 u 87. minuti autogolom Bruna Viane, koji je tako postao dvostrukim strijelcem – jednom u ispavnu, drugi put u krivu mrežu.

 

 

Naš Marin Ljubičić ušao je u igru za Slovan u 63. minuti.

 

Svi poslijepodnevni rezultati:

Astana – Partizan 1:2

AZ Alkmaar – Manchester United 0:0

Bašakšehir – Borussia Mönchengladbach 1:1

Bešiktaš – Wolverhampton 0:1

Braga – Slovan Bratislava 2:2

CSKA Moskva – Espanyol 0:2

Ferencvaroš – Ludogorec 0:3

Oleksandriya – Gent 1:1

St. Etienne – Wolfsburg 1:1

Wolfsberger – Roma 1:1

Young Boys – Glasgow Rangers 2:1

Feyenoord – Porto 2:0

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BragaCSKA MoskvaNikola VlašićBorna BarišićEuropska liga

Ostale Vijesti