Arsenal unatoč porazu još može do Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 30.05.19. | 08:15

Kad ne ide na travnjaku…

 

 

 

 

 

Arsenal je sinoćnjim porazom od Chelsea u finalu Europa lige prokockao i drugu priliku za plasman u Ligu prvaka. Međutim, za Gunnerse postoji još minimalna šansa da bi mogli vidjeti najelitnije natjecanje.

Naime, Manchester City je pod istragom UEFA-e zbog nepoštivanja financijskog Fair Playa, a prema pisanju New York Timesa, kazna bi mogla biti izbacivanje kluba na godinu dana iz Lige prvaka, što bi Arsenalu, kao prvom ispod crte, otvorilo put u najelitnije natjecanje.

City uporno poriče bilo kakvo kršenje zakona, no iz UEFA-e to ne prihvaćaju te su prijavili klub agencijskoj financijskoj kontroli i inzistiraju na rješavanju slučaja.

Predsjednik kluba Al Mubarak, nedavno je za klupsku televiziju izjavio: „Jesam li nemiran? Ne, poštujem pravila organizacije i njihov posao. Mi trebamo profesionalno odgovoriti na njihove zahtjeve, a to i radimo. Vjerujem, ako će se prosuđivati činjenice mi smo mirni“.

Arsenal bi tako mogao doći do treće prilike za plasman u Ligu prvaka, ali je to ipak malo vjerojatno, jer ako Uefa i kazni City, teško je za očekivati da bi kazna mogla nastupiti ove sezone.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexandre LacazetteMesut OzilPierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti