Arsenal koristi otpisanog golgetera kako bi ispod cijene doveo zvijezdu Atletica

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.04.20. | 21:07

Topnicima treba pojačanje, a ovaj Simeoneov ratnik bi bio idealan za njih.

Nogometaši Arsenala odigrali su još jednu (nepotpunu) sezonu za zaborav. Prije izbijanja pandemije koronavirusa stigli su tek do devetog mjesta ljestvice u Premiershipu, Liga prvaka im bježi ogromnih osam bodova, a ispred njih su se našli klubovi poput Wolverhamptona i Sheffielda, ne spominjući gradske omražene rivale Tottenham i Chelsea.

Dolaskom Mikela Artete na mjesto trenera, razumljivo, trebalo je određeno vrijeme prilagodbe jer je njegov pogled na nogomet poprilično drugačiji od onog Unaija Emerya. Donedavni pomoćnik Pepa Guardiole očito je detektirao gdje su mu nedostaci po pitanju kadra te je pronašao ime koje bi se idealno uklopilo u njegov sustav.

Kako prenosi španjolski As, Artetina glavna želja ovog ljeta je veznjak madridskog Atletica, Thomas Partey. Ganski veznjak ove je sezone odigrao fantastičnu sezonu, bio je jedan od rijetkih u redovima Rojiblancosa koji je bio konstantan i čije su partije na travnjaku bile konzistentne iz utakmice u utakmicu.

Bio je 26-godišnji Thomas nezamjenjiv član udarne postave u Primeri i Ligi prvaka, a Arsenal ga - prema tome kako stvari stoje - može dobiti za 50 milijuna eura. Štoviše, uprava Topnika je, prenosi Daily Mail, već poslala ponudu u tom iznosu, ali uprava Colchonerosa radi punom parom da Ganca zadrži na Wandi Metropolitano te mu u novi ugovor žele ugraditi otkupnu klauzulu u iznosu od sto milijuna eura.

Sada je na veznjaku da odluči želi li produžiti ugovor s Atleticom ili otići odmah u London. S druge strane, ako produži ugovor i ostane u svlačionici Diega Simeonea, izvjesno je kako će Arteta uz novčanu sumu ponuditi i Alexandrea Lacazettea, kojega Španjolac ne smatra esencijalnim dijelom momčadi.

Francuski napadač je ove sezone u 26 nastupa zabio devet golova (sedam u Premiershipu), a s obizrom da će za mjesec dana napuniti 29 godina ulazi u najbolji dio igračke karijere. Transfermarkt ga procjenjuje na 48 milijuna eura, pa bi prema ovoj računici Lacazette i 50 milijuna bili dovoljni da omekšaju 'Atlete' koji žele vidjeti novog napadača u svojim redovima jer je Diego Costa na izlaznim vratima.

Što će se na kraju cijele ove priče Asa i Dailya Maila izroditi, slijedi nam tek vidjeti ovog ljeta i kada se cjelokupna situacija s pandemijom koronavirusa koliko toliko normalizira.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters) 


Tagovi

Thomas ParteyAlexandre LacazetteMikel ArtetaDiego Simeone

Ostale Vijesti