Action Images / Paul Redding
Action Images / Paul Redding

Arsenal je polagao nade u njega, a sada je bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 12:04

Nikada nije razvio talent do kraja

Nekadašnja velika napadačka nada Arsenala Wellington Silva ostao je bez kluba nakon raskida ugovora s matičnim Fluminenseom. Krilni napadač bio je jedan od Wengerovih uloga u budućnost, ali nikada nije razvio svoj talent do kraja.

Na radar Arsenalovih skauta došao je kada je na probnoj utakmici za mlađe kategorije zabio četiri gola u jednoj utakmici Norwichu 2008. godine. Odmah nakon toga vratio se u Brazil, a godinu dana kasnije izvučen je iz bilježnice Wengerovih skauta i plaćena je odšteta od 3.5 milijuna funti za njega. U Arsenal je stigao tek 2011. godine kada je napunio 18, ali nije se naigrao u londonskom klubu.

Uslijedile su brojne posudbe u španjolske klubove pa je nastupao za Levante, Alcoyano, Ponferradinu, Murciu i Almeriu. Učinak je bio svega deset golova ukupno. Nakon Španjolske stekao je pravo na radnu dozvolu u engleskoj pa je uslijedila posudba u Bolton gdje je za 25 nastupa zabio dva gola, a dva mjeseca je i pauzirao zbog ozljede.

Wenger je po njegovom dolasku za tada drugoligški Bolton rekao: „Apsolutno je zapanjujuće gledati ga i vjerujem da će Bolton biti iznenađen njegovom kvalitetom.“

Međutim, nakon isteka posudbe očito nije bio jednakog mišljenja s obzirom na to da tada napušta Arsenal bez službenog nastupa transferom u matični Fluminense gdje je proveo od 2016. do danas uz jednu posudbu Internacionalu.

Bio je i član U-17 nacionalne vrste Brazila na Svjetskom prvenstvu 2009. godine kada je predvodio napad s Neymarom, a kasnije je upisao i dva nastupa za U-21 reprezentaciju.


Tagovi

Wellington

Ostale Vijesti