Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Ante Miše vratio najtrofejnijem klubu naslov nakon 19 godina suše

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 15.05.21. | 08:58

Bivši igrač i trener Hajduka ušao je u legendu kluba, no u zadnjem kolu može postati besmrtan.

Hrvatski stručnjak Ante Miše nije mogao ni slutiti kako će otkaz, koji je dobio u ožujku prošle godine na klupi Turkmenistana i to ne zbog rada već koronavirusa, donijeti toliko dobrog te da će godinu kasnije ući u legendu najvećeg Kuvajtskog kluba.

Naime, Miše je krajem prošle godine preuzeo najtrofejniji kuvajtski klub Al-Arabi SC te ga na spektakularan način odveo to titule prvaka na koju su čekali nevjerojatnih 19 godina.

Al-Arabi je jučer slavljem protiv Al Sahele rezultatom 3:0 kolo prije kraja i matematički osigurao naslov. No, osim što je Miše ušao u legendu kluba jer im je vratio naslov prvaka nakon skoro dva desetljeća čekanja, u zadnjem kolu ukoliko ne izgube sezonu će završiti bez poraza, trenutno 13 pobjeda i četiri remija, čime bi u Kuvajtu postao besmrtan.

Dodajmo, kako je jedan od pomoćnika Ante Miše u Al-Arabiju i najbolji strijelac prve sezone HNL-a te bivši napadač Hajduka i Dinama Ardian Kozniku.

Al-Arabi se sa 17. titulom izjednačio s Qadsijom, koja je u posljednjih 19 sezona uzela devet naslova. No, Mišina momčad ima sve skupa 57 domaćih trofeja za razliku od najvećih rivala, koji u vitrinama broje 52, čime su najtrofejnija momčad Kuvajta.


Tagovi

Ante Miše

Ostale Vijesti