REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Ansu Fati u produžecima spasio Barcu od ispadanja od trećeligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.23. | 23:43

Soldevila ostaje zapisan kao prvi igrač koji je postigao hattrick protiv Barcelone, nakon Mbappea u 2021. godini.

Odigrane su večerašnje utakmice španjolskog Kupa Kralja. Prvo iznenađenje je donijela utakmica Alavesa i Valladolida u kojoj je drugoligaš slavio protiv prvoligaša 1:0, a gol je zabio Sylla već u 11. minuti susreta, doduše, kada su domaćini već igrali s igračem više nakon što je Valladolidov Feddal već u petoj minuti zaradio dva žuta kartona.

Barcelona je donijela drugo, veće iznenađenje. Slavili su 4:3 protiv Intercityja (trećeligaša) na kraju susreta, ali tek nakon produžetaka i noćne more zvane Oriol Soldevila Puig. Klub iz Sant Joan d'Alacanta, predgrađa jugoistočnog grada Alicantea s 23.000 stanovnika namučio je prvoligaša. Intercity u ovom obliku postoji od 2017. godine, a ovo mu je tek druga sezona u nacionalnom Kupu. 

Sve je počelo očekivano... Pablo Torre je u četvrtoj minuti uputio odličan centaršut iz kornera, a Ronald Araujo je nadskočio obranu i glavom zabio pod prečku za 1:0. Sve do kraja prvoga dijela (pa i u dobrom dijelu drugoga) činilo se da ćemo dočekati miran kraj, no u 59. minuti - evo nam izjednačenja.

Oriol Soldevila Puig, inače izdanak La Masie, zabija na asistenciju Vadika Murrie za 1:1 i to će ime Katalonci dobro zapamtiti. Dembele je zabio u 66. minuti lijepim lobom za povratak prednosti Barci, ali samo na kratko. Soldevila je opet izjednačio u 74. minuti, ovog puta glavom kraj desne stative i opet su se gosti morali čupati.

Prednost opet vraća Raphinha na asistenciju Jordi Albe u 77. minuti, a kako su minute prolazile, činilo se da je to to, gotova stvar. A onda opet... Soldevila. Nakon lijepe kontre, pucao je s poludistance za 3:3, rezultat koji je odveo ovaj susret u produžetke.

Tek je u 103. minuti Ansu Fati presudio i donio pobjedu Barceloni golom s distance. Soldevila se nakon toga više ipak nije ukazao, ali ostaje zapisan kao prvi igrač koji je postigao hattrick protiv Barcelone, nakon Mbappea u 2021. godini.


Sevilla je slavila protiv Linaresa s velikih 5:0. Uz hattrick En Nesyrija među strijelce se još upisao Lamela, a Squadrone je zabio autogol. Ivan Rakitić je igrao od prve do 73. minute kada ga je zamijenio Fernando.

Mallorca je nakon produžetaka svladala Pontevedru 2:0, Real Sociedad školski je s 1:0 srušio UD Logrones, dok je Atletico Madrid slavio kod Ovieda 2:0. (eg)


Tagovi

Copa del ReyBarcelonaDeportivoValladolid

Ostale Vijesti