Germanijak
Germanijak

Angelovski: „Prelomio sam zbog Ademijevih lijepih riječi. Hajduk? Imao sam dosta ponuda nakon Makedonije“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 14:03

Novi trener Gorice u svojem prvom službenom obraćanju medijima.

Tri je dana Igor Angelovski na platnom spisku Gorice. Dovoljno da upozna momčad, ali i ona njega. Prve su impresije korektne. Igrači pomalo usvajaju njegove zahtjeve, dosta je tu individualnih razgovora tijekom i nakon treninga i svi očekuju dvoboj s Varaždinom koji je označen kao prilika za izlazak iz krize. Rekli bi idealna prilika, ali kako Varaždin igra - nismo baš sigurni. Iako, više je to kriza rezultata nego igre. Gorica je korektno igrala pod Toplakom, ali realizacija je izostala. Donekle i fizička moć u završnici utakmica. I naravno da je ceh platio trener.

“Već u zadnjim minutama utakmice s Istrom 1961 smo prelomili da idemo u raskid suradnje s Toplakom. Nisam htio prespavati noć već odmah reagirati. Odlučili smo to u konzultacijama s članovima IO i objavili”, otkrio je Nenad Črnko.

(2.60) Varaždin (3.25) Gorica (2.75)

Dan kasnije Angelovski je promoviran u novog trenera.

“Nije tajna da je bio moja želja već dugo vremena. U subotu smo dogovorili suradnju do 2024. i definitivno smatram da moramo biti počašćeni što smo doveli trenera s velikim respektom na ovim područjima. Rezultat s Makedonijom, atmosfera i duh koji je imao u svlačionici, a za što smo imali saznanja iz razgovora s njegovim igračima, sigurno nam daje vjeru da možemo doći do stabilnosti u sljedećim kolima”, rekao je predsjednik Gorice koji je otkrio kako je rastanak sa Samirom Toplakom i Brankom Lađevićem bio više nego korektan.

“Ostajemo prijatelji. Nikada vrata Gorice nisu nikome zatvorena, možda nađemo u budućim vremenima priliku za neku novu suradnju.”

Potom je riječ dobio novi trener koji je izrazio sreću i zadovoljstvo što je postao dio HNL-a, odnosno Gorice.

“Ono što mi je predsjednik predstavio kao viziju Gorice i ono što je klub postigao mi se sviđalo i pristao sam na suradnju”.

Foto: Germanijak

Jedna od preporuka koja je prelomila bila je ona Arijana Ademija.

“Čuli smo se i rekao mi je lijepe stvari. Ponosan sam na naše prijateljstvo i mogu reći da je njegovo mišljenje bilo jedno od onih nakon kojih sam odlučio se za ovaj posao. Zahvaljujem mu se na tome”.

Što se same igre Gorice tiče, Angleovski nije htio u detalje iz respekta prema radu bivšeg trenera. Pričao je o lijepim stvarima koje je zatekao, o potencijalu koji Gorica ima a što ga podsjeća na Rabotnički gdje je otkrio niz mladih igrača poput Elmasa i Velkoskog.

“Gorica ima kvalitetu i to sam se uvjerio u ova dva treninga. Spoj mladih igrača i onih iskusnijih te mislim da imamo snagu i kvalitetu ući u borbu sa svakim protivnikom i ostvariti rezultat. Šest godina sam bio izbornik, ali nedostajao mi je klupski posao. Razmišljanja su nam se poklopila i brzo smo se dogovorili.”


(2.60) Varaždin (3.25) Gorica (2.75)

Zanimljivo, Angleovski se svojevremeno spominjao kao kandidat za trenera Hajduka. Međutim, nije to htio potvrditi.

“Imao sam dosta ponuda nakon što sam otišao s klupe Makedonije, ali nije profesionalno navoditi imena klubova s kojima sam razgovarao”.

Malo o kadru koji ima u Gorici.

“Mislim da smo dobro pokriveni na svim pozicijama, dva rješenja po poziciji što je dobro za trenera. Zadovoljan sam viđenim, brinu me malo ozljede jer je puno igrača koji se oporavljaju. Ne tražim alibi, ono što imam na raspolaganju s tim ulazim i pripremam utakmice. U globalu, ima dovoljno kvalitete uz razgovor s vodstvom kluba ćemo donositi odluke ako bude potrebe za pojačanje ili bar za osvježenjem.”

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 20.00

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 18.55

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

HNK GoricaHNLNenad Črnko

Ostale Vijesti