REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Ancelotti: "Ne razmišljam o onima kojih nema, bez Bellinghama smo dobili već četiri utakmice"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 09:40

Bellingham je iskrenuo gležanj u utakmici protiv Girone i zbog toga ga neće biti protiv Leipziga u Ligi prvaka. Testovi su kasnije otkrili da će se Englez suočiti s najmanje dva tjedna pauze

Carlo Ancelotti obratio se novinarima u RB Areni uoči dvoboja Leipziga i Real Madrida, prve utakmice osmine finala Lige prvaka (21 sat). Talijan je analizirao nadolazeću utakmicu:

"U ovoj fazi Lige prvaka nitko nije siguran, svatko svakoga može pobijediti", rekao je trener nogometaša Real Madrida i najavio:

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Ulazimo u utakmicu dobrom serijom i uživamo u dobrom zamahu. Tim je uzbuđen i spremni su za to. Liga prvaka se vratila, a to je natjecanje koje jako volimo i igramo protiv jake, kvalitetne momčadi koja igra nogomet visokog intenziteta. "Moramo pružiti potpunu izvedbu, posebno u obrani i napadu, gdje imamo kvalitetu."

Real je prethodno u skupini, gdje su mu suparnici bili Napoli, Braga i Union Berlin, osvojio prvo mjesto sa svih šest pobjeda. Suparnik u osmini finala Leipzig bio je drugi u svojoj grupi, iza aktualnog pobjednika Lige prvaka Manchester Cityja.

„Motivacija dolazi iz činjenice da volim ono što radim i gdje to radim. Sviđa mi se momčad i igrači koje imam. Tu je motivacija. Pokušat ćemo napraviti sve u svojoj moći da ponovno osvojimo Ligu prvaka koja je, ako pitate navijače Reala, najvažnije natjecanje. U njemu smo kroz povijest imali toliko uspjeha i Liga prvaka nas uvijek iznova silno motivira“, rekao je Ancelotti.

Bellingham je iskrenuo gležanj u utakmici protiv Girone i zbog toga ga neće biti protiv Leipziga u Ligi prvaka. Testovi su kasnije otkrili da će se Englez suočiti s najmanje dva tjedna pauze.

"Nikada ne razmišljamo o onim igračima koji nisu ovdje", rekao je Ancelotti na tiskovnoj konferenciji prije utakmice u ponedjeljak i dodao:

"Poštenije je razmišljati o onima koji su ovdje. Bez Bellinghama, dobili smo četiri od četiri utakmice ove sezone. Oni koji su ga zamijenili dobro su to napravili, bilo da se radi o Brahimu Diazu ili Joselu."

Inače, i Joselu i Diaz odigrali su značajne uloge za Madrid ove sezone. Njih dvojica zajedno su postigli 19 golova za momčad Carla Ancelottija, a Mister nije otkrio tko će od njih započeti protiv Leipziga.

S 14 naslova pobjednika Real Madrid je rekorder ovog natjecanja, a od 2014. godine do danas Madriđani su čak pet puta osvajali Ligu prvaka. Sve te trofeje s Realom je osvojio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Posljednji put Real je slavio prije dvije sezone kada je u finalu pobijedio Liverpool 1-0.

Ovaj i idući tjedan se igraju prve utakmice osmine finala Lige prvaka, a prvog dana, ovog utorka, osim Leipziga i Reala još će od 21 sat igrati Kopenhagen i Manchester City. O Leipzigu je Ancelotti rekao:

“Jako sam zabrinut zbog utakmice. Zabrinutost je važan aspekt pripreme za igru. Jedna od najvažnijih stvari je da su zabili 26 golova izvan tranzicije. Oni su sjajna momčad, s iznimno brzim napadačima i velikom kvalitetom.”





Tagovi

Carlo AncelottiLiga prvakaReal MadridLeipzigRB Leipzig

Ostale Vijesti