REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Ancelotti: “Luka nikada neće prihvatiti ulogu igrača s klupe“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 15:11

Modriću, dokapetanu Real Madrida, za dva mjeseca istječe ugovor

Hrvatski nogometaš Luka Modrić "nikada neće prihvatiti ulogu igrača iz drugog plana" te pokazuje "jednaku kvalitetu" kao i prije deset godina, izjavio je u subotu Realov trener Carlo Ancelotti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Modrić, 38-godišnji vezni igrač, ove sezone je 18 puta zaigrao u prvoj postavi Real Madrida a 19 puta je ulazio s klupe za pričuve.

Ancelotti je na konferenciji za medije bio upitan hoće li se Modrić nakon ove sezone naviknuti, ili prihvatiti ulogu, igrača koji s klupe nastoji unijeti prevagu u igru.

"Poznavajući Luku, on nikada neće prihvatiti ulogu igrača koji ulazi s klupe", rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu.

"On ne prestaje raditi, ne staje s treniranjem, uvijek se maksimalno trudi. Nastavlja pokazivati jednaku kvalitetu koju sam vidio u njemu prije 10 godina. Potpuno istu. Igra s jednakom željom i veseljem. Mislim, stoga, da nikada neće pristati biti igrač iz drugog plana", dodao je Ancelotti.

Modriću, dokapetanu Real Madrida, za dva mjeseca istječe ugovor.

Vodeći Real Madrid u nedjelju u 21 sat dočekuje na svom Santiago Bernabeu drugoplasiranu Barcelonu.

"Ova utakmica nam je velika prilika da se približimo osvajanju prvenstva", napomenuo je Ancelotti.

Real Madrid ima 78 bodova, a Barcelona 70, sedam kola prije kraja prvenstva.

"No svjesni smo teškoće s kojom ćemo se susresti sutra jer je Barcelona još itekako živa", rekao je trener 'Kraljevskog kluba'.

Modrić je u subotu normalno trenirao sa suigračima u klupskom centru u sjevernom predgrađu Madrida. Dosad je nastupio u 525 utakmica, a upravo protiv Barcelone je u ljeto 2012. upisao svoj prvi nastup za Real.

Kapetan hrvatske reprezentacije u srijedu nije bio precizan tijekom raspucavanja jedanaesteraca protiv Manchester Citija, ali je ipak s momčadi izborio ulazak u polufinale Lige prvaka. Barcelona se, pak, u utorak oprostila od tog natjecanja domaćim porazom 1-4 od francuskog PSG-a.

"Sutra, međutim, imamo priliku smanjiti zaostatak u prvenstvu", napomenuo je Barcelonin trener Xavi Hernandez na konferenciji za medije. "Ovo nam je sada najvažnija utakmica u sezoni", dodao je.

Rekao je da su njegovi igrači puni želje i vjeruju u osvajanje prvenstva. (Hina)



Tagovi

Luka ModrićReal MadridCarlo AncelottiBarcelonaEl Clasico

Ostale Vijesti