Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Almeyda: "Opuštanje je zabranjeno, Dinamo igra dobar nogomet. Nasilje? Danas ljudi gube život i zbog para cipela"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.08.23. | 17:24

Trener AEK-a Matias Almeyda na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice sa zagrebačkim Dinamom u OPAP Areni pojasnio je kako unatoč rezultatu prve utakmice još ništa nije gotovo, dodavši da će u narednim europskim utakmicama biti rotacija

AEK će u subotu navečer u OPAP Arenu braniti 2-1 pobjedu iz Maksimira nad zagrebačkim Dinamom za plasman u doigravanje Lige prvaka, a trener grčke momčadi Matias Almeyda istaknuo je na konferenciji za novinare kako još ništa nije gotovo i ne dopušta se opuštanje te je istaknuo kako očekuje da navijači guraju momčad do pobjede, istaknuvši pritom da će u narednim europskim utakmicama sigurno biti potrebne rotacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O tome krije li rezultat prve utakmice zamke i kakvu poruku želi poslati svijetu nakon svega što se dogodilo:

“Prošla utakmica je gotova. Bit će to drugačija utakmica. Protivnik igra dobar nogomet. Pokušat ćemo igrati svoju igru ​​i održati pobjedu koju smo tamo ostvarili. Što se tiče publike, svi smo uzbuđeni što imamo podršku naše publike. Ona je vrlo važna za nas. Sigurno će naši igrači osjetiti ljubav koja im se uvijek prenosi na našem terenu i mi ćemo na terenu dati sve od sebe."

AEK ima, baš kao i Dinamo, tri uzastopne europske utakmice nakon predsezone. Može li grčka momčad to podnijeti?

"Da, imamo dobar roster i mislim da smo spremni. Postoji dobra konkurencija među igračima. Moje odluke svaki put su sve teže jer su igrači ravnopravni. No, to mi istovremeno daje više samopouzdanja jer znam da u ovim utakmicama koje su pred nama mogu računati na sve igrače. Definitivno će biti rotacija u narednim utakmicama."

Hoće li više ispravljati greške iz prvog poluvremena u Zagrebu ili zadržati sliku iz drugog poluvremena:

“Drugo poluvrijeme smo igrali puno bolje. U poluvremenu smo popravili neke stvari o kojima smo razgovarali prije utakmice. Igrali smo protiv dobrog protivnika. S obzirom na prvu utakmicu shvatili smo da nikakvo opuštanje nije dopušteno. Najbolji primjer je način na koji smo završili utakmicu. Napravili smo što smo morali učiniti od početka."

Govorio je i kako zaustaviti nasilje u nogometu:

"Pitanje je dublje. Nasilja ima u svijetu, ne samo u nogometu. Vjerujem da postoji specijalizirani svijet za kontrolu nasilja. Mi smo dio koji pokušava donijeti radost svijetu. Moramo biti što bolji profesionalci, pokazati predanost koju imamo u radu u klubu, ali kada govorimo o nasilju u nogometu trebamo se fokusirati na nasilje u svijetu općenito. Još traje rat. Ja sam za mir i ne mogu zamisliti da izgubim život u nogometu. U mnogim zemljama netko može izgubiti život zbog para cipela. Mislim da je problem agresije dublji i nema veze samo s nogometom”.

Levi Garcia, napadač grčke momčadi i jedan od većih problema za Modre u Zagrebu, također je najavio utakmicu:

"Osjećam se jako dobro, potpisao sam nedavno novi ugovor s AEK-om što dovoljno govori koliko mi je dobro ovdje. Očekujem da ćemo nastaviti s kvalitetnim igrama i pobjedama i u uzvratnoj utakmici s Dinamom."

"Bila je jako loša situacija, ali htjeli smo dati najbolje od sebe za AEK-ovu obitelj i drago mi je što smo to napravili u Zagrebu. S jednakim motivom igrat ćemo i dalje."




Tagovi

Matias AlmeydaAEKAEK AtenaDinamo ZagrebGNK DinamoKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti