Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Bišćan: "Bacat ćemo se na glavu! Nije baš da padamo u svakoj utakmici, a o pojačanjima više ne želim"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.08.23. | 10:00

Dinamov trener najavio je utakmicu s AEK-om u Ateni (subota, 20.45 sati)

Igor Bišćan odlučio je da Dinamo neće trenirati u Ateni dan prije utakmice, neće tamo imati niti press konferenciju. Sve je odradio u Maksimiru prije puta za Atenu, na uzvrat s AEK-om. I, nema tu puno filozofije, Dinamu treba pobjeda.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Sve je jasno, čeka nas jako težak izazov. Moramo pobijediti, želimo pobijediti. Svjesni smo da će biti vrlo velik izazov, bacat ćemo se na glavu, idemo dati maksimum i nadamo se da će biti dovoljno za pobjedu", rekao je Dinamov trener, koji ima iskustvo igranja u Grčkoj, štoviše, AEK-u je jednom i zabio pogodak.

"Igrao sam na drugačijem stadionu i ne znam koliko je realno uspoređivati. Jasno je da će biti pakleno, da će biti vruće, ali idemo napraviti rezultat."

Kakva je situacija s ozljedama? Mišić, Špikić, Baturina?

"Nadam se da će Mišić i Špikić biti spremni, tek ćemo sad na treningu vidjeti kakvi su. Baturina nije u najboljem stanju, prati ga viroza, pomalo trenira."

Razmatra li neke veće promjene u momčadi u odnosu na zagrebačku utakmicu?

"Iskreno, neće biti nekih većih promjena u kadru, a što se tiče načina igre, vidjet ćemo."

Kako je doživio snagu AEK-a u prvoj utakmici?

"Čini mi se da mi nitko nije postavio nijedno pitanje o AEK-u prije prve utakmice, očito javnost nije bila upoznata s tom momčadi, sad je jasno o kakvoj se momčadi radi. Oni koji znaju i prate, rekli su da je to najbolja momčad koja je igrala u kvalifikacijama s Dinamom. To dovoljno govori u kakvoj smo situaciji. Odigrali smo dva različita poluvremena, oni su u drugom poluvremenu izašli čvršći, organiziraniji i izašlo je kako je izašlo. Gdje je istina u tom odnosu snaga, teško je procijeniti. Morat ćemo biti na vrhuncu svoje igre da bismo pobijedili. Oni su iskusni, čvrsti, nema praznog hoda, moramo biti na istoj razini kao u prvom poluvremenu."

Kakav doček i tretman očekuje od domaćina, s obzirom na sve što se događalo?

"Očekujem isti tretman kao što su oni imali ovdje, osjećali su se sigurno, neka tako bude i nama. Teško je predvidjeti koliko će esktremno biti."

Hrvatski klubovi nisu nikad pobijedili u Grčkoj.

"Imamo mi sad priliku to popraviti. Ali i to nešto govori, nije to lako, igraju i drugi nogomet, imaju kvalitetu. Ako bi ikad bio dobar trenutak, onda je sad poseban trenutak za prekinuti tu tradiciju."

Grčki klubovi uspješno brode Europom, je li njihova liga baš toliko jača od HNL-a?

"To je malo drugačije, naša je liga azvojna, njihova je natjecateljska. Ulažu dosta, imaju iskusne igrače, ganjaju rezultat, tjera te konkurencija, javnost je fokusirana, navijači žele rezultat. Imate klubove koji imaju novca i mogu dovoditi igrače, kad analiziraš igrače, gotovo svi su reprezentativci. Ljudi vole nogomet, navijači žele kvalitetu i klubovi su to dužni dati i mogu to dati. Liga je kvalitetna, zato su konkurentni u Europi."

Što je pokazala analiza prve utakmice, zašto je Dinamo pao u nastavku? I, zašto mu se to stalno događa?

"Svaka momčad pada u drugom dijelu, zato postoje zamjene. Analizirajući ovu utakmicu, nisam siguran da idemo u tom smjeru, da smo pali fizički. Da je u pitanju fizički pad, dogodio bi se od 60. minute, a ne od 46. minute. Ima tu niz faktora, u prijašnjim utakmicama ne mogu reći da sam osjetio pad i protiv Astane, u Puli, protiv Gorice, možda samo u onoj prvoj utakmici s Hajdukom, u Superkupu, kad smo tek došli s nekompletnih priprema. Nije to fizički pad, nego je pitanje kvalitete, ali nije to nešto što ne očekujemo."

Nakon utakmice je spomenuo da nema pojačanja, da se s time kasni. Je li se štogod pokrenulo po tom pitanju?

"Ne bih to više komentirao, fokus je na utakmici. To smo detektirali i ne želim opet o tome."



Tagovi

GNK DinamoAEKIgor BišćanLiga prvakaAEK Atena

Ostale Vijesti