Richard Juilliart/UEFA/Handout via REUTERS
Richard Juilliart/UEFA/Handout via REUTERS

Aleksandar Čeferin oštro opleo po začetnicima Super lige: Poput djece su koja markiraju u školi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 18:06

Obustavljen potsupak protiv tri "odmetnika", Čeferin ne odustaje

Nakon što se stišala hajka na začetnike nikad ostvarene ideje europske Super lige, polako stižu kazne za počinitelje. Prekjučer je FA kaznio šest klubova Premier Lige (Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Liverpool) sa po 20 milijuna funti novčane kazne, uz prijetnju kako bi bilo koji sličan pokušaj odcijepljenja u budućnosti mogao biti kažnjen drastično; oduzimanjem 30 ligaških bodova.

No, to je samo pola priče. Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin ponovno je upozorio čelnike Juventusa, Real Madrida i Barcelone kako njihova kazna tek treba stići, jer kako kaže, “pravda je ponekad spora, ali se uvijek naposlijetku pojavi”.

Naime, poznati Slovenac je komentirao odluku disciplinske komisije koja je obustavila postupak protiv gore navedenih klubova, čime oni automatski dobivaju pravo nastupati u Ligi prvaka iduće sezone. No, ako je vjerovati bivšem pravniku i sadašnjem predsjedniku krovne europske nogometne organizacije, to rješenje ih neće spasiti od penala koji im se spremaju.

“Ponekad imam osjećaj da su ova tri kluba poput djece koja puno markiraju u školi. Potom ne budu pozvani na rođendansku zabavu, a oni se pojave na vratima tuluma s policijom” smatra Čeferin.

Inače, za njega je cijela zavrzlama i osobne prirode. Naime, Aleksandar je kum djetetu Juventusova predsjednika Andree Agnellija, koji je svjesno lagao Čeferina u privatnom razgovoru svega nekoliko sati prije PR objave o pokretanju lige. Spomenimo i kako nisu svi visoki nogometni dužnosnici istog mišljenja. Primjerice, bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini smatra kako su ti klubovi imali puno pravo pokrenuti takvo natjecanje.

Bilo kako bilo, UEFA je poslala oštru poruku, glasni začetnici su utihnuli, no gotovo sigurno čekaju neku novu priliku kako bi opet pokušali organizirati kup natjecanje za one najbogatije.

 


Tagovi

Aleksander ČeferinReal MadridJuventusBarcelonaUEFASuper liga

Ostale Vijesti