Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Aldo Drosina pojačava kadar: Mladi reprezentativac Srbije dolazi, standardi stoper odlazi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 15:54

Gonzalo Garcia dobio pojačanja na poziciji lijevog beka i špice

Prometno je na stadionu Aldo Drosina. Istra 1961 je u rošadi ususret novoj sezoni, i čini se da pulski prvoligaš ove godine ne želi “spašavati” živu glavu. Danas je klub preko svojih službenih kanala objavio dva dolaska i jedan odlazak.

Od igrača koji sele u “zeleno-žuti” dres, danas su predstavljeni Damjan Daničič iz Dinama II, te Miroslav iličić iz redova Slavena. Oba igrača su dovedena bez odštete. Iličić seli iz Koprivnice za Pulu nakon samo jedne sezone u dresu Slavena. Prošle sezone je upisao 19 nastupa u HNL, uz dva pogotka. Najbolje se snalazi na poziciji centralnog napadača, no može igrati i kao krilni napadač, i to s obje strane terena.

Daničić je pak isključivo igrač za lijevi bek. Dolazi u Istru 1961 u obliku posudbe iz Dinama II. Svakako pojačanje za Puležane, Daničić je vlasnik hrvatske i srpske putnovnice, a skupio je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju Orlova.

Neki igrači pak odlaze. Jedan od onih koji neće dobiti novi ugovor je Petar Bosančić. Da je prekid suradnje između pulskog prvoligaša i Hajdukovog “tića” bio sporazuman, najbolje se vidi po poruci koju je Istra 1961 ostavila svom dosadašnjem stoperu. Tvrde da je u svlačionicu unio novu energiju koju je uspješno prenio na teren, te mu očekivano žele svu sreću u nastavku karijere.

Petru je ugovor ionako bio pred istekom, pa je ovakav scenarij očekivan, iako je Bosančić na mjestu stopera u Puli bio standardan. Prošle sezone je upisao 20 nastupa za zeleno-žuti dres, a kad se pogleda njegov cijeli mandat, iza sebe ima 83 utakmice i dva postignuta pogotka.

Internetski portal i twitter računi za sad šute o novim mogućnostima za 25-godišnjeg stopera, no čisto sumnjamo da će biti problema oko pronalaska novog angažmana. HNL je u visokom stupnju rotacije kadra za iduću sezonu, ljetni transferi tek kreću, a mi ćemo pozorno pratiti zbivanja iz klupskih prostorija diljem zemlje. Inače, Bosančić je dijete Hajduka, prošao je sve omladinske pogone u Splitu, no nije se nametnuo u prvoj ekipi.


Tagovi

Istra 1961Miroslav IličićPetar BosančićSlaven BelupoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti