Ajaxov nogometaš i najbolji prijatelj van de Beeka probudio se nakon skoro tri godine kome

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 11:28

Malo dobrih vijesti iz Amsterdama.

Bio je srpanj 2017. godine, igrala se utakmica između Werdera i Ajaxa, kada se mladi nogometaš 'Kopljanika' srušio na travnjaku. Riječ je o Abdelhaku Nouriju, tada velikom potencijalu nizozemske škole nogometa, koji je doživio srčanu aritmiju zbog čega je u konačnici završio u komi.

Po vokaciji krilni napadač, doživio je teška i trajna oštećenja na mozgu. Njegov brat Abderrahim lani je otkrio kako se u kolovozu pretprošle godine nesretni nogometaš probudio iz medicinske kome i pušten je na kućnu njegu. Njegov dom su prilagodili tako da se on može kretati u kolicima, ali je i dalje bio vrlo ovisan o bratovoj pomoći i roditeljskoj skrbi.

Iako se nominalno probudio iz kome, teško da je uopće komunicirao obrvama, bez mogućnosti za razgovoromi samostalnim hranjenjem, piše The Sun. Još 2017. godine liječnici su prognozirali da više nikada to neće biti ni u stanju učiniti.

Kako je vrijeme odmicalo ljudi su polako gubili nadu u njegov oporavak, ali danas, dvije godine i osam mjeseci i 19 dana,  22-godišnji Nouri, koji je najbolji prijatelj Donnya van de Beeka, potpuno se probudio i komunicira s bližnjima te može sam jesti i kretati se u kolicima.

Njegov najbolji prijatelj je upravo jedan od najtraženijih igrača Kopljanika, Donny van de Beek, koji je s Nourijem prošao sve uzraste u Amsterdamu, a redovno ga je posjećivao u njegovom domu dok je bio u komi. Svoju posljednju titulu prvaka, 34. po redu, Ajax je posvetio upravo Nouriju.

 

 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Abdelhak NouriDonny Van De Beek

Ostale Vijesti