REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Ajax smijenio direktora pa ga postavio na drugu poziciju: „Stavili smo interese kluba na prvo mjesto“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 15:07

U Ajaxu su cijelu sezonu čudne struje

Nadzorni odbor i uprava Ajaxa ovog su četvrtka postigli dogovor s Alexom Kroesom da on odstupi s mjesta glavnog izvršnog direktora i predsjednika odbora, a zatim će početi kao titularni (op.a. ima samo titulu, a ne vrši dužnosti, počasni) tehnički direktor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Dana 2. travnja 2024. Kroes je suspendiran nakon što je Nadzorni odbor doznao da je tjedan dana prije objave namjeravanog imenovanja 2. kolovoza 2023. kupio više od 17.000 dionica Ajaxa. Ukoliko se u bilo kojem trenutku od strane ovlaštenog tijela utvrdi da je došlo do ozbiljnog kršenja pravila trgovanja povlaštenim informacijama, Nadzorni odbor će također preispitati Kroesovu poziciju titularnog tehničkog direktora", objavio je Ajax na službenim stranicama.

"Nismo gluhi na glasove oko nas i proteklih smo tjedana intenzivno razgovarali s ljudima unutar i izvan Ajaxa, uključujući Izvršni odbor i, naravno, sa samim Alexom. Dogovoreni su uvjeti koji su omogućili ovu promjenu i vjerujemo da je dobro za Ajax da ćemo na kraju zajedno postići ovo rješenje. posebice o politici akvizicije i prodaje", Predsjednik Nadzornog odbora, Michael van Praag:

"Jako sam zadovoljan što smo pronašli odgovarajuće rješenje. Stavili smo interese Ajaxa i nogometa na prvo mjesto; fokus u Ajaxu mora ponovno biti na nogometu. Trebamo podršku svih kako bismo ovu sezonu završili što bolje. Ujedno ćemo zajednički krenuti odlučno raditi za novu sezonu", Alex Kroes i dodao:

"Krajnje je vrijeme da se sve snage unutar i oko kluba ujedine kao jedan Ajax i kombiniraju svo znanje i stručnost među ljudima iz Ajaxa. Radujem se izgradnji svijetle budućnosti za Ajax, ne samo s Louisom van Gaalom, Dannyjem Blindom , Marijn Beuker i Kelvin de Lang, nego i svih oko njih. Ajax mora ponovno postati Ajax."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AjaxEredivisie

Ostale Vijesti