REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Ajax objavio točan iznos transfera: Šutalo je četvrti najskuplji transfer u povijesti Dinama!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 16:29

Ugovor hrvatskog reprezentativca sa zagrebačkim klubom bio je do 2028. godine

Hrvatski nogometni reprezentativac i donedavni igrač Dinama, Josip Šutalo, novi je član Ajaxa, objavio je nizozemski klub na svojim službenim stranicama nekoliko dana nakon što je Germanijak najavio transfer.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako se većinom o iznosima transfera samo nagađa, Ajax je odlučio službeno objaviti iznos. Tako su potvrdili kako će 20 i pol milijuna eura Ajax platiti zagrebačkom Dinamu, a taj se iznos može povećati na 23,5 milijuna eura kroz bonuse.

Podsjetimo, Dinamo je od prodaje Joška Gvardiola ukupno zaradio 36.8 milijuna eura, najveći dio odmah, a dio kroz bonuse i postotak od prodaje u Manchester City. Od Marka Pjace, Plavi su, prema Transfermarktu, uprihodili 29.4 milijuna eura, a od Danija Olma, za sada, 29. Transfer Josipa Šutala u Ajax mogao bi biti četvrti najveći u povijesti kluba, a ako Plavi dogovore i postotak od iduće prodaje, Šutalova ukupna vrijednost bi dugoročno mogla biti kao i ona za Joška Gvardiola.

Rođeni Čapljinac, Šutalo (23) se razvijao kroz omladinski pogon zagrebačkog Dinama od 2014. godine. Ugovor hrvatskog reprezentativca sa zagrebačkim klubom bio je do 2028. godine. Da je sve dogovoreno postalo je poznato uoči uzvrata s AEK-om u kojemu je upravo Šutalo zabio gol za 1-0. Nažalost, iako je Ljubičić kasnije prednost i povećao, nije to bilo dovoljno da Dinamo nastavi svoj put u Ligi prvaka za ovu sezonu.

Za Dinamo je Šutalo odigrao ukupno 88 utakmica i zabio sedam golova te upisao četiri asistencije, a sa zagrebačkim klubom osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa i jedan Hrvatski kup.

Josip je na odlasku iz Dinama poručio:

“U Dinamu sam proveo nevjerojatnih 9 godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli. Hvala klubu, suigračima, trenerima i naravno navijačima na svemu što su napravili za mene. Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da ćemo se sresti u europskim izazovima.“



Tagovi

Josip ŠutaloGNK Dinamo

Ostale Vijesti