IRAKLI GEDENIDZE/Action Images
IRAKLI GEDENIDZE/Action Images

Ademi upitan za derbi ovog vikenda, ali i ogled u Europskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 07:46

Kapetan Dinama se ozlijedio u duelu s Kaijem Havertzom te je zamijenjen već u 29. minuti sinoćnje utakmice

Ako je remi Hrvatske i Slovačke neke iznenadio, uvjerljiva pobjeda Njemačke na gostovanju kod Sjeverne Makedonije nije nikoga. Iako je nakon prvih 45 minuta na semaforu bilo početnih 0:0, izabranici Hansija Flicka su u nastavku ubacili u brzinu više i u konačnici slavili rezultatom 0:4. Prvo je zabio Havertz, zatim je dva puta poentirao Werner, da bi konačan rezultat postavio Musiala.

 Makedonija je i dalje u igri da izbore doigravanje budući da im drugoplasirana Rumunjska bježi tek jedan bod, dok Nijemci nakon osam odigranih utakmica imaju sedam pobjeda i jedan poraz te su vodeća reprezentacija u Skupini J.

Do kraja kvalifikacija Sjevernoj Makedoniji ostala su još dva ogleda. Prvo 11. studenog gostuju u Armeniji, dok tri dana kasnije u Skopju dočekuju Island. Makedonci su favoriti u oba ogleda, ali u ovom trenutku nije poznato hoće li na raspolaganju imati kapetana Dinama, Arijana Ademija.

Naime, Ademi je u 23. minuti stradao u jednom duelu s Kaijem Havertzom, nakon čega je ostao ležati na travnjaku uz bolnu grimasu na licu. Zvijezda Chelseaja je zapela za nogu kapetana Dinama, u njegovom startu nije bilo nikakve namjere, ali zahvatio je Ademija po zglobu i nedugo nakon toga je morao napustiti igru.

Kad Ademi ostane ležati na travnjaku, tad svi znaju da je situacija ozbiljna. Vođa Dinama i motor reprezentacije Sjeverne Makedonije netko je tko je poznat po svom ratničkom duhu, a sama činjenica da je morao napustiti igru nakon manje od pola sata igre sigurno je zabrinula Damira Krznara.

Dinamo ove subote igra derbi utakmicu HNL-a. Plavi gostuju na Rujevici kod vodeće Rijeke, a jasno je kako će Krznaru bez Ademija biti puno teže doći do sva tri boda s kojima bi preuzeli vrh na prvenstvenoj tablici.

Neslužbeno doznajemo kako se čeka da splasne oteklina kako bi Ademi bio podvrgnut pregledu magnetskom rezonancom. Najčešće je to dva do tri dana od trenutka udarca.

Kako bilo, izvjesno je da bi Arijan Ademi mogao preskočiti derbi na Rujevici koji se igra u subotu, no čini se da je upitan i nastup protiv Rapida sljedeći četvrtak u 3. kolu Europske lige.


Tagovi

Arijan AdemiMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaNjemačka nogometna reprezentacijaKai Havertz

Ostale Vijesti