REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Rusi uz majstorske škarice slavili u Sloveniji i preskočili Vatrene, poker Njemačke u Skopju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 11.10.21. | 22:17

Donosimo golove sa svih večerašnjih utakmica kvalifikacija za Mundijal

Čak devet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru krenulo je večeras od 20:45 sati uz dvoboje Hrvatske i Slovačke u Osijeku, nakon što su dan bogat reprezentativnim uzbuđenjima ranije remijem (2:2) u našoj skupini otvorili Cipar i Malta.

Bjelorusija je kod kuće dočekala reprezentaciju Češke, a gosti su slavili s 2:0. Česi su odlučno krenuli prema domaćem golu, bili su hitri i poletni, a nagrada je stigla u 22. minuti. Michal Sadilek nabacio je u kazneni prostor, a ondje loptu dočekao Patrick Schick i lijevom nogom pogodio za 1:0. Konačan rezultat postavlja Adam Hložek u 65.

Pogodak Schicka pogledajte OVDJE.

Sastav Walesa je bez Garetha Balea gostovao u Estoniji i ostvario minimalnu pobjedu. Kieffer Moore nije mogao imati lakši zadatak za prvi gol na utakmici u 12. minuti. Momčad u crvenim dresovima izvela je korner i došla do udarca, nastala je gužva pred samom linijom i Moore je dodirom na metar od gola promijenio rezultat za, u konačnici, sva tri boda.

Pogodak Moorea pogledajte OVDJE.

Izrazito je neizvjesna situacija u skupini G, gdje su se igrale tri utakmice. Turska je otputovala kod Litve, gdje su u sudačkoj nadoknadi zabili svoj drugi gol i slavili s 2:1. Demiral je zabio autogol u 70., šest minuta kasnije precizan je Dursun, da bi u devetoj minuti nadoknade gostujuće navijače golom s bijele točke razveselio Burak Yilmaz.

Pogodak Dursuna pogledajte OVDJE.

Nizozemska je, pak ugostila Gibraltar i očekivano pobijedila rezultatom 6:0. Posebno je raspoložen bio Memphis Depay, koji je prvo Virgilu van Dijku asistirao za zgoditak u 9. minuti, da bi onda sam bio precizan u 21. i trećoj minuti nadoknade prvog dijela s bijele točke. U nastavku, Denzel Dumfries upisuje se u strijelce u 48., Arnaut Danjuma u 75., da bi priču zaključio Donyell Malen u 86. minuti.

Izdvajamo pogodak van Dijka, koji se sjurio pred prvu stativu i ekspresno pogodio glavom, a možete ga pogledati OVDJE.

Norveška i Crna Gora u zadnjem su se dvoboju grupe susreli u Oslu, a na veselje domaćih navijača, njihova je momčad protivnike svladala s 2:0, dvostruki strijelac bio je Mohamed Elyonoussi u 27. i sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice.

Odličan gol Elyounoussija na samom završetku pogledajte OVDJE.

U našoj su grupi igrale Slovenija i Rusija. Gosti imaju prednost od 28. minute. Daniil Fomin ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane, a pravovremeno je skočio moskovske CSKA-e Igor Diveyev, Jan Oblak bio je nemoćan.

Pogodak Diveyeva pogledajte OVDJE.

Četiri minute kasnije, već je 2:0. Bio je to vjerojatno i najljepši pogodak večeri, Georgiy Dzikhyja primio je loptu u opasnoj zoni nakon kornera, okrenuo se i škaricama iznenadio Oblaka.

Sjajan pogodak Dzikhyje pogledajte OVDJE.

Ako je to bio najljepši, pogodak Slovenaca za smanjenje prednosti kandidat je za drugi najbolji večeras. Lijepo su kombinirali odmjerenim pasevima sve dok nisu stigli dok vratara Matveyja Safonova, čiju mrežu trese Josip Iličić.

Pogodak Iličića pogledajte OVDJE.

Njemačka je kao vodeća bila u gostima Sjevernoj Makedoniji, koja je upisala visok poraz, završilo je 4:0. Loša vijest bila je izlazak Arijana Ademija iz igre zbog ozljede već u 29. minuti. Na poluvrijeme se išlo s 0:0, ali nakon pet minuta u nastavku, Elf je u prednosti golom Kaija Havertza. Gosti su ukrali jednu loptu, Sane dao dugu loptu za napadača Chelseaja, domaćini bili nespremni i primili gol. Za uvjerljivu pobjedu zabijaju Timo Werner u 70. i 73. i Jamal Musiala u 83. minuti.

Pogodak Havertza pogledajte OVDJE.

Island je u dvoboju dna ljestvice igrao s Lihtenštajnom i dobio ih 4:0. Sjajno je s lijeve strane u 19. minuti uspio nabaciti Jon Dagur Thorsteinsson i u kaznenom prostoru pronašao Stefana Teitura Thordarsona, koji se othrvao jednom protivničkom braniču i matirao gostujućeg vratara. Vodstvo je s bijele točke u 35. minuti udvostručio Albert Gudmundsson, a na isti način pogodio i u 79. Točku na i stavio je Gudjohnsen u 89.

Pogodak Thordarsona pogledajte OVDJE.

Armenija je dočekala Rumunje, koji su na krilima Alexandrua Mitrite utakmicu okončali s 1:0 u svoju korist.

Pogodak Mitrite pogledajte OVDJE.


Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rezultati:

Bjelorusija – Češka 0:2

Estonija – Wales 0:1

Litva – Turska 1:2

Nizozemska – Gibraltar 6:0

Norveška – Crna Gora 2:0

Slovenija – Rusija 1:2

Sjeverna Makedonija - Njemačka 0:4

Island – Lihtenštajn 4:0

Rumunjska - Armenija 1:0


Tagovi

Reprezentativni nogometkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti