Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Ademi nikad u Dinamu nije izgubio naslov! Vraća li se na Poljudu u prvih 11?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.03.24. | 09:00

Kapetan u Maksimiru i dalje ima važnu ulogu u svlačionici, desna je ruka treneru, autoritet suigračima. Zato, bez obzira na trenutnu formu, njegov doprinos u završnici sezone mogao bi biti ključan

Zašto ne igra Arijan Ademi i kakav je plan s njim do kraja sezone? U sjeni svih događaja u Dinamu, na terenu i izvan njega, rijetko tko je primijetio da Dinamov kapetan nije odigrao ni minute u zadnje četiri utakmice. U dvije protiv PAOK-a nije ni mogao, jer nije bio prijavljen za Europu, ali nije ga bilo na travnjaku niti protiv Slaven Belupa i Rudeša. Zadnjih pola sata, koju minutu više, odigrao je 3.ožujka u Osijeku (1-1). U međuvremenu, Sergej Jakirović standardizirao je vezni red, u kojemu igra trio Mišić - Sučić - Baturina, nekad su bolji, kao protiv Betisa ili PAOK-a u Maksimiru, nekad ispod razine (osim Baturine) kao u Solunu, no, Dinamov trener baš njih trojicu trenutno doživljava kao udarni tercet sredine terena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ademi je, k tome, bio i lakše ozlijeđen, nije bilo potrebe za ikakvim rizikom, zato je propustio Slaven Belupo i Rudeš, a nije niti gorjelo pod petama da bi Ademi ušao s klupe i svojim kapetanskim, a već pomalo i trenerskim pristupom, donosio na travnjak disciplinu i organizaciju. Međutim, sve to ne znači da je Jakirović 'bacio' Ademija u drugi plan, štoviše, Ademi ima i dalje važnu ulogu u svlačionici, on je trenerova desna ruka u momčadi, pomaže savjetima, zalaganjem na treningu, u razgovoru s igračima. Ademi i danas, što se kaže, drži svlačionicu i apsolutni je autoritet među suigračima. Ima Ademi trenersku notu, trenerski instinkt i ne bismo se čudili da za koju godinu krene u tom smjeru. No, Ademi je pritom i vrlo razuman tip, svjestan da trenutno nije u stanju igrati svaku utakmicu po 90 minuta i da ne može dati koliko je davao prije dvije-tri godine, a ima i te čuvene bonuse iz Dinamova ugovora s Beijingom, zbog kojih i ne može stalno igrati. Ali, sad bi mogle doći utakmice u kojima će Ademi opet imati važnu ulogu i na terenu, predvoditi Dinamo kao kapetan u presudnim bitkama.

Kapetan ima pravo, bez da Dinamo plaća dodatne iznose Kinezima, odigrati još sedam utakmica više od 35 minuta. Ili, u prijevodu, u još sedam utakmica mogao bi biti starter. Naravno, Ademi se u Dinamo, osim da drži svlačionicu, vratio upravo zbog derbija, zbog tih najvažnijih utakmica, zato očekujemo da bi 30. ožujka na Poljudu mogao predvoditi 'Modru vojsku'.

Nije mu zadnje vrijeme baš polazilo sve od ruke, svoj jedini gol od povratka u Dinamo zabio je u Velikoj Gorici 21. listopada u Dinamu porazu (2-1), a imao je ovog proljeća nekoliko prilika, u pozicijama iz kojih je nekad zabijao, sad je promašio. Ali, bez obzira što će se svi složiti da zbog cijelog tog 'paketa' (odlazak, povratak, bonusi, ozljede...) Ademi još nije na svojoj pravoj razini, ipak u utakmicama kakva će biti ova na Poljudu, njegovo iskustvo, njegov ratnički karakter mogu biti presudni. Kao što bi, sigurni smo, drugačije završila i utakmica u Solunu da je Ademi mogao igrati. Možda Dinamo ne bi prošao, ali ne vjerujemo da bi se tako rasprao i dobio pet komada.

Arijan Ademi mogao bi tako na Poljudu igrati jednu od svojih najvažnijih utakmica. Da, odigrao je puno velikih i važnih, da ih sad ne nabrajamo, ali, zanimljivo, Ademi otkad je u Dinamu, od 2010.godine, nikad nije doživio da Dinamo na kraju sezone nije prvak. One sezone kad je to bila Rijeka, on nije igrao zbog suspenzije. Ademi je naučio samo na trofeje, zna kako ih osvajati, čak i kad nije na svom igračkom maksimumu i zato bi njegova rola u samoj završnici sezone mogla biti ključna.

Jakirović već slaže plan za Poljud, ima još vremena, svašta se do 30. ožujka može promijeniti. Osnovno je pitanje, dakako, hoće li biti spreman Martin Baturina. No, u svakom slučaju, Arijan Ademi bi vrlo lako mogao biti dio tog plana, na Poljudu bi mogao biti ključna Dinamova karika!



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiHNLDerbiHajdukSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti