Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ademi je često Dinamov spasitelj, kad napadači ne mogu, on zabija. U europskim pretkolima vuče Modre...

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 08:19

U zadnjih pet sezona zabio je Dinamov kapetan čak devet golova u kvalifikacijama, a većina ih je bila presudnih

Arijan Ademi opet je bio junak, strijelac gol(ov)a koji su Dinamu trasirali daljni put u Europi. Modri su teško prošli Shkupi, tko zna bi li ga prošli da nije bilo kapetana Ademija. Pogodak i asistencije (doduše, činilo se kako je pucao, a ne dodavao Petkoviću) u Zagrebu, a onda i gol odluke u Skopju. Kao da je napadač, a ne vezni igrač.

Međutim nije prvi put da je Arijan Ademi zabio gol baš u pretkolima europskih natjecanja, upravo je on igrač koji vrlo često trese mreže baš u toj fazi sezone. Gledajući samo zadnjih pet sezona, zabio je Ademi čak devet golova u tim europskim dvobojima u, za Dinamo, najvažnijoj fazi sezone. U sezoni 2018./19., onoj prvoj Bjeličinoj, bio je glavni igrač i strijelac u startnoj pobjedi protiv Hapoela Be'er Sheve u Maksimiru. Slavili su Modri 5:0, iako igrom nisu bili tako dominantni, a Ademi je toj pobjedi kumovao s čak dva pogotka,

Godinu dana kasnije bio je igrač utakmice i strijelac u Budimpešti, u utakmici koju su Modri dobili 4:0. Nakon 1:1 iz prve utakmice, išli su u Mađarsku uz veliku dozu sumnje, a Ademi je zbog ozljede bio i upitan za susret. No, stisnuo je zube, odigrao briljantno, a bio je i strijelac za 0:1, gola koji je otvorio Mađare i olakšao Dinamu put do visokog trijumfa.

U idućoj, zbog pandemije i vrlo turbulentnoj sezoni. Ademi se opet ukazao kad je bilo najteže. Nakon ispadanja od Ferencvarosa, Dinamo je igrao u play-offu Europske lige protiv Flore iz Tallinna. Mučio se hrvatski prvak u Zagrebu, ali slavio 3:1. Dva je gola zabio Ademi. Kao i lani, na prvoj europskoj stepenici protiv islandskog Valura. Bio je opet strijelac dva gola, a onda promašio s bijele točke za svoj prvi europski hat-trick. No, i dva su gola, pokazalo se, bila dovoljna, Dinamo je slavio 3:2, a onda 2:0 i na Islandu u uzvratu. Onda je došla ova sezona, gol Shkupiju u Zagrebu za 1:1, dodavanje Petkoviću za 2:1 i sad gol za pobjedu u Skopju, za 0:1.

Najbolji Dinamov strijelac - Ademi, čovjek koji zabija dok napadači tek ulaze u formu.







Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiLiga prvakaShkupi

Ostale Vijesti