Tony O'Brien Livepic
Tony O'Brien Livepic

Abramovič ne odustaje, želi preuzeti klub koji vodi Stjepan Tomas

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.03.22. | 16:32

Rus je u Turskoj, navodno pregovara o kupovini posrnulog prvoligaša.

Iako Roman Abramovič posljednjih mjesec dana ne spava mirno zbog sankcija koje mu je nametnula britanska vlada, ruski milijarder ne planira odustati od ulaganja u nogomet. Dok čeka rasplet i prodaju svog Chelseaja koji će po svemu sudeći biti prodan za oko dvije milijarde eura, Rus je bacio oko na nove nogometne potencijale. Naravno, na tržištima koja bi mu dopustila ulazak u vlasničku strukturu.

Takvih zemalja nema puno. U ovom trenu, Turska se nameće kao neutralna u sukobu Ukrajine i Rusije, a kako tamo očito nema sankcija za ruski kapital, Abramovič je, prema pisanju Marce, ušao u pregovore za kupovinu jednog prvoligaša.

Navodno je riječ o Goztepeu. Prvoligaš iz Izmira (nekada davno Smirna) je prema pisanju vodećeg španjolskog sportskog portala već ušao u pregovore s Abramovičem oko kupovine. Pozivaju se na izvore iz turskog Fanatika koji odlazi korak dalje i već najavljuje novu rundu pregovora između Rusa i vlasnika Goztepea, Mehmeta Sepila. U prilog realizaciji ovog posla ide i činjenica da je Sepil najavio odlazak iz kluba s krajem sezone.

Zanimljivo, Goztepe je posljednjih mjesec dana i u znaku hrvatskih trenera. Trenutno na klupi sjedi netom dovedeni Stjepan Tomas, dok je Robert Prosinečki jučer u razgovoru za SportKlub objavio kako ga je klub nedavno zbao na svoju klupu.

Ukoliko Abramovič preuzme Goztepe, čeka ga situacija slična onoj kakvu je prošao Newcastle. Goztepe je osmanaesti i ako se nešto brzo ne promijeni, ispast će iz lige. Imaju osam bodova minusa iza Giresunspora koji je prvi iznad crte, dok je Galatasaray s tri boda više ipak siguran od sramote ispadanja.

Osam kola prije kraja, Goztepe je u teškoj situaciji. Hoće li Abramovič ući u potencijalnog drugoligaša, bit će poznato idućih tjedana.



Tagovi

Roman AbramovičChelseaGoztepeStjepan Tomas

Ostale Vijesti