EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

A neki su mislili da će 2022. biti reprezentativac: Nekoć velika nada Dinama karijeru nastavlja u Serie D

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 09:46

Igrao je Ligu prvaka, jedno vrijeme je kružila priča da mogao postati Orao, ali karijera mu je krenula iznimno silaznom putanjom te je sada, sa samo 25 godina, nažalost, dotaknuo dno.

Svima je poznata priča o Dinamovoj školi nogometa kao jednoj od najboljih na svijetu. Godinu za godinom u toj sjajnoj tvornici igrača pojavi se neki novi klinac kojem se previđaju najveći dometi. Gotovo uvijek oni koje se predodredi da će biti buduće zvijezde na kraju ispune sva očekivanja, ali isto tako se nekad, po zakonu velikih brojeva, mora dogoditi i jedna pogrešna procjena. Spletom okolnosti i brojnih faktora na koje nitko u klubu nije mogao utjecati, Bojan Knežević ipak nije uspio postati ono što se vjerovalo da hoće. Od najmlađih uzrasta pa sve do prvih seniorskih koraka, Bojan je igrao sjajno, bio je nositelj svoje generacije, ali iako je dobio priliku pokazati svoj talent među 'velikim dečkima', on danas, sa samo 25 godina, igra na daleko slabijoj razini nego što se to predviđalo.

Prije pet ili šest godina, kad su se radile dugoročne projekcije koji bi to igrači mogli biti na popisu putnika za Katar, jedno od imena kojima se baratalo bilo je i ono Bojana Kneževića. Vjerovali su mnogi, igrač takvih kvaliteta može samo biti sve bolji i bolji, ali umjesto najboljih liga svijeta i hrvatske reprezentacije, karijera nekoć velike nade Dinama već neko vrijeme ide silaznom putanjom.

Unazad godinu i pol dana, Knežević je igrao za Opatiju, ND Goricu i bugarski Hebar. Nigdje se nije nametnuo, nigdje nije pokazao svu svoju kvalitetu, te je sada, nakon što je posljednjih pola godine proveo u statusu slobodnog igrača, odlučio prihvatiti poziv talijanskog četvrtoligaša Termolija.

Riječ je o 16. momčadi Serie D – F koja se lani natjecala u petom razredu talijanskog nogometa. Klub je napravio veliki zaokret 2017. godine te se pod vodstvom nove uprave očekuje da će se u dogledno vrijeme izboriti plasman u Serie C, možda i nešto više od toga, ali primarni cilj ove sezone je da klub ne strahuje do posljednjeg kola o tome hoće li ostati u ligi. Dolazak Kneževića pokazatelj je da u klubu imaju velike ambicije, imati u svojim redovima igrača koji je prije samo šest godina bio starter u tri utakmice grupne faze Lige prvaka sigurno nije mala stvar te se nadaju da će baš kod njih Bojan pokazati zašto su za njega svojevremeno u Maksimirskoj 128 govorili 'on je taj'.

Iako je prošao kroz sve mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije, oko Kneževića su se svojevremeno provlačile priče kako se nalazi na meti NS Srbije. Ipak, poziv nije dobio, a onda kad se od njega očekivalo da će napraviti veliki iskorak, zbog kojekakvih razloga se to na kraju nije dogodilo.

Nije Bojan Knežević ni star, ni otpisan, ni gotov igrač. Ima samo 25 godina, najbolji nogomet bi tek trebao zaigrati, ali treba reći kako mu je ovo sada svojevrsna posljednja prilika da spasi karijeru. Sada je dotakao dno, od ovog može ići samo uzlaznom putanjom. Kvalitetu ima, nogomet sigurno nije zaboravio igrati, ali ako ni sad ne uspije, još neku priliku u ozbiljnom nogometu će teško dobiti… (I.A.S.)



Tagovi

Bojan KneževićDinamo ZagrebSerie DTermoli Calcio 1920

Ostale Vijesti