REUTERS/Albert Gea, Sarah Meyssonnier
REUTERS/Albert Gea, Sarah Meyssonnier

30 trofeja u ponudi za Chelsea: Serena Williams i Lewis Hamilton žele ući u londonski klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 18:28

Dvoje šampiona priključilo se Broughtonovoj ponudi

Ako ukupno 30 trofeja, pojačanih izdašnom financijskom ponudom, ne zadovoljavaju uvjete oglasa kojeg je izvjesio Roman Abramovič za prodaju Chelseaja, onda je pitanje što bi to točno moglo zadovoljiti apetite ruskog bogataša. A spomenuti trofeji su u vlasništvu Serene Williams i Lewsia Hamiltona koji su se pridružili konzorciju, na čelu sa Sir Martinom Broughtonom, bivšim predsjednikom Liverpoola i British Airwaysa, a koji sprema ponudu za kupnju aktualnog europskog prvaka.

“Možemo potvrditi da se Lewis pridružio ponudi Martina Broughtona”, poručio je glasnogovornik sedmerostrukog F1 prvaka. Engleski mediji pišu kako se Hamilton, inače osvjedočeni navijač Arsenala, nada kako bi mogao imati pozitivan utjecaj na klub i lokalnu zajednicu.

Navodno će Serena i Lewis sudjelovati s po deset milijuna funti, što je minoran iznos s obzirom da ukupna ponuda Broughtonove skupine ulagača iznosi preko 200 milijuna funti. A toj skupini, prenosi britanski Guardian, pripadaju i predsjednik Međunarodnog atletskog saveza Sebastian Coe, ali i vlasnici Philadelphia 76ersa Josh Harris i David Blitzer. Potonji dvojac ima i određeni udio u Crystal Palaceu, pa bi prije nego postanu dioničari Chelseaja morali prodati svoje udjele.

Abramovič navodno razmatra tri ponude koje su sletjele za njegov stol, a među kojom je i ova koju potpisuju Lewis i Serena. Inače, dvoje šampiona se proteklih godina ozbiljnije bacilo u investiranje – fond frizičnog kapitala Serena Ventures objavio je ovog tjedna ulaganje u Opensponsorship, britansko tehnološko društvo, dok je Hamilton nedavno investirao u Zapp, londonsku aplikaciju za brzu dostavu hrane.


Tagovi

Premier ligaChelseaSerena WilliamsLewis HamiltonRoman Abramovič

Ostale Vijesti