Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Što slijedi za Cibonu? Ideja oko momčadi postoji, čeka se ulazak investitora

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 08:47

I kada se uzmu u obzir svi uvjeti, kašnjenje plaća, ozljede i odlasci, na koncu je sezona garnirana trofejem Kupa, dok je doigravanje ABA lige bilo u igri praktički do samog kraja.

Još jedna mučna sezona Cibone je sinoć stigla svome kraju. Porazom od Zadra u drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, Vukovi su došli do svog kraja.

Nije se, međutim, ta sezona previše razlikovala od proteklih – budžet se ponovno krpao u hodu, momčad se oformila u „pet do dvanaest”, plaće su kasnile, igrači bježali iz kluba...

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, postoji mala razlika u odnosu na proteklu sezonu – nakon pobjede nad Zadrom u majstorici u Draženovom domu, iz kluba je stigla informacija kako kluba – neće biti.

Uslijedilo je neizvjesno ljeto u kojem su se organizirale akcije za spas kluba, inicijativa Ace Petrovića nije prošla, ali je aktualna Uprava ili barem ono što je od nje ostalo, nekako uspjela namaknuti novce za „hladni pogon”.

Od šampionske momčadi nije ostalo gotovo ništa, Gašpera Okorna je zamijenio Josip Sesar i na brzinu sklepana momčad, mahom igrača iz Gorice, krenula je u sezonu.

I kada se uzmu u obzir svi uvjeti, kašnjenje plaća, ozljede i odlasci, na koncu je sezona garnirana trofejem Kupa, dok je doigravanje ABA lige bilo u igri praktički do samog kraja. Naslov prvaka nije obranjen, ali i Split i Zadar su imali ipak kvalitetnije rostere i povoljniji zdravstveni karton.

I što će sada biti s Cibonom? Katastrofični scenarij od prošlog ljeta se ne bi trebao ponavljati, investitori bi navodno trebali ući u klub do konca lipnja nakon čega bi se trebalo znati s kakvim budžetom Cibona raspolaže.

Momčad bi ponovno trebali slagati Marin Rozić i Josip Sesar, no problem je, kao i zadnjih godina, kako još neko vrijeme neće znati koliko će moći izdvojiti za igrače. O tome ovisi i koji će od igrača ostati u klubu, odrađeni su razgovori s glavnim igračima ove sezone, Lovro Mazalin i Borna Kapusta bi mogli ostati ako im uistinu na računu osvanu kakvi novci, ako se podmire sva dugovanja...

Ista stvar je i sa Sesarom koji bi trebao ostati na klupi, ako će moći selektirati momčad u normalnim okolnostima, pa se sada čekaju investitori koji bi trebali srediti financije. Koliko i u kojoj mjeri još nije sasvim jasno. Puno je priča koje kruže oko kluba, skiciraju se unaprijed varijante momčadi, ovisno o budžetu, dakle, pod Tornjem ništa novo.

„Čestitam svojim igračima koji su odradili ovu sezonu, koju ne bih nikome poželio. Ali mislim da su svi koji su igrali u Ciboni ove sezone napredovali”, sumirao je sezonu Sesar nakon poraza od Zadra u Draženovom domu.

Da, mnogi su uistinu napredovali, dok su se neki predstavili široj publici, pokazavši svoje talente. Sezonu Cibone su obilježila ponajviše dvojica igrača. Kapusta je na većoj sceni pokazao kakav je španer, zaradio je pohvale Željka Obradovića nakon susreta s Partizanom, zaradio mjesto u reprezentaciji i značajno si dignuo košarkašku cijenu. No, play Cibone već neko vrijeme ima problema s preponama pa mu sada slijedi rehabilitacija.

Drugi igrač je Mazalin koji je napravio puni krug i konačno napravio igrački iskorak u Ciboni.

Veliki doprinos dao je i Filip Bundović, a čija je ozljeda ramena nekako i usmjerila sezonu Cibone. I dok bi Mazalin i Kapusta mogli ostati i naredne sezone, pitanje je gdje će Bundović igrati nakon što sanira ozljedu.

Sada je, međutim, sve stavljeno na stand by. Dok ne dođe novac, pa će se onda slagati igračka križaljka. Određene ideje postoje, sada je samo pitanje za koju varijantu će biti financija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaJosip SesarBorna KapustaLovro Mazalin

Ostale Vijesti