Pixsell
Pixsell

Senzacija na pomolu: Josip Sesar napušta Cibonu i preuzima Dinamo? Načelni dogovor je postignut, čeka se službeni potpis ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 08:41

Informaciju o potencijalnom transferu potražili smo i u KK Dinamu.

Posljednjih dana u košarkaškim krugovima, posebno onim zagrebačkim, pojavila se pomalo i senzacionalna vijest - dosadašnji trener Cibone i izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar trebao bi napusti Vukove i postati novim trenerom KK Dinama, kluba koji je u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi stigao do četvrtfinala prvenstva Hrvatske, u kojem je nanio jedini poraz u doigravanju kasnijem prvaku Zadru, i polufinala Kupa Krešimira Ćosića.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sesar je, tvrde Sportske novosti, u subotu obavijestio direktora Cibone Tomislava Šerića kako neće voditi Vukove u idućoj sezoni. Osim što Cibona Sesaru još nije isplatila niti jednu plaću za dosadašnji rad u klubu, hrvatskog izbornika iznimno je zasmetao odlazak Krešimira Ljubičića u KK Split te mogući odlazak Borne Kapuste u Zadar kao i odlazak Lovra Mazalina i Aleksandra Aranitovića kojima je slavni zagrebački klub također ostao dužan novce.

Iz krugova bliskih KK Dinamu saznajemo da je načelni dogovor sa Sesarom postignut, ali da se čeka službeni potpis ugovora. Za upit o ovom 'transferu' kontaktirali smo i KK Dinamo, koji nam nije potvrdio, ali niti porekao mogući dolazak Sesara na klupu Purgera.

"KK Dinamo na dnevnom redu komunikacije ima točku 1 i točku 2. Točka 1 je nedavno pokrenut Poslovni klub i tu imamo sjajne reakcije, a točka 2 je početak prodaje ulaznica za spektakl s Panathinaikosom. Dosad se moglo vidjeti na puno primjera da se u našem klubu sve radi, kako se to kaže, s glavom i repom, planski. Kada budemo smatrali da imamo nešto dodatno komunicirati s navijačima i košarkaškom javnost, tada ćemo se i oglasiti", rekli su Germanijak.hr-u iz kluba.

Iz Dinama su očito oprezni, svjesni da se svašta može dogoditi prije nego što obje strane stave potpis na ugovor. Kada bi se navedene špekulacije potvrdile, Dinamo bi dobio najveće pojačanje pred početak nove sezone u kojoj će Plavi, uz prvenstvo i Kup, igrati međunarodni Alpe Adria Cup, a u sklopu priprema za novu sezonu Dinamo je organizirao dvije prijateljske utakmice protiv četverostrukog prvaka Italije Umane Reyer u Veneziji, a četiri dana kasnije, 8. rujna, u KC Dražen Petrović stiže šesterostruki prvak Europe Panathinaikos. Za tu utakmicu Dinamo će ubrzo pustiti karte u prodaju...

Dinamo je prije nekoliko dana pokrenuo i Poslovni klub KK Dinama, zajednicu tvrtki i obrta kojima žele ponuditi novi način spajanja biznisa i sporta.

Sve te vijesti potvrđuju veliku ambiciju zagrebačkog košarkaškog kluba kojeg na svojim utakmicama prate i Bad Blue Boysi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip SesarKK Dinamo ZagrebCibona

Ostale Vijesti