Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Nova runda priča o spasonosnim novcima: Investitori konačno preuzeli uzde Cibone?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 15:42

Navijače Cibone se teško može šramirati lijepim bombonima koji ispadaju iz usta, pričama o vraćanju na stare staze slave i konkurentnosti u ABA ligi. Njima trebaju konkretne brojke

Prije mjesec i pol dana izašlo je priopćenje iz Cibone o tome kako u klub uskoro ulaze investitori koji će vratiti klub „tamo gdje i pripada“. Isti ti ljudi su pumpali novac u klub unazad posljednjih godinu dana, a sada je, čini se, stigao čas i da cijela stvar postane službenom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Brian Lu (predsjednik Skupštine) iz Headline Asia, te poslovnjaci iz Amerike Sanjay Reddy i Pankaj Shah (članovi) – je trojac koji stoji iza novaca koji su dolazili i koji bi trebali stići u klub, a predstavljaju investitore uz Tomislava Šerića (direktor kluba) kao poveznicu. Na rukovodećim pozicijama su još direktor financija Igor Lukačić, dok u Skupštini ostaju Branimir Fingler i bivši predsjednik Mario Petrović. I još jedna bitna stvar, novi sportski direkgor bit će Dalibor Bagarić koji će na toj poziciji zamijeniti Marina Rozića.

U friškom priopćenju stoji kako je „jedan dio najkritičnijih dugova saniran i unatoč dijelu preostalih potraživanja, konačno su postignuti preduvjeti za revitalizaciju te povratak na svoj povijesni status, dok je primarni fokus novog vodstva sada je na zatvaranju svih dugova te nadolazećoj sezoni“, dok Šerić ističe:

„Naš zajednički fokus sada je na ponovnoj organizaciji i izgradnji snažne ekipe te dugoročno na ulaganju u modernizaciju KC Dražen Petrović na zadovoljstvo svih naših sugrađana i cjelokupne domaće sportske zajednice. Konačno možemo reći da je Cibona na dobrom putu, za što u ime kluba od srca zahvaljujem svima koji su tome doprinijeli u posljdnjih godinu dana; igračima koji su iznijeli ove dvije sezone, vjerovnicima koji su imali strpljenja i volju za postizanje dogovora, Gradu Zagrebu i Erste banci kao glavnom sponzoru. Ipak, posao još nije završen, klub mora raditi na razvoju i potpunoj profesionalizaciji u svim aspektima. Planovi za budućnost Cibone su ozbiljni i ambiciozni, ali investicijski proces je uvijek dugačak i neizvjestan“, ističe Šerić.

 I sve bi to bilo divno i krasno kada bismo konačno saznali s koliko novaca ulaze investitori (do sada su u klub unijeli oko milijun i pol eura) i na koji način se točno misle sanirati dugovi, a koji ugrubo iznose preko pet milijuna eura.

Navijače Cibone se teško može šramirati lijepim bombonima koji ispadaju iz usta, pričama o vraćanju na stare staze slave i konkurentnosti u ABA ligi. Njima trebaju konkretne brojke i plan kako će se to postići. Do tada je u sve ovo teško povjerovati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Cibona

Ostale Vijesti