Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

Bomba iz Madrida: Mario Hezonja potpisao za Kraljevski klub, zarađivat će dva milijuna po sezoni!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 13:22

Hrvatski reprezentativac će nositi broj 11, a s novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Kraj priče – Mario Hezonja je novi igrač Real Madrida!

Hrvatski reprezentativac je prekjučer i službeno završio suradnju s Unicsom gdje je igrao sjajnu košarku, a iako ga se povezivalo s nekoliko klubova, Real Madrid je za njega već neko vrijeme bila praktički jedina prava opcija.

Prema neslužbenim informacijama, Super Mario bi trebao zarađivati oko dva milijuna eura po sezoni, a prije Unicsa igrao je još za PAO, Portland, NY Knickse, Orlando i Barcelonu, dok je prve prave košarkaške napravio u KK Zagrebu pod vodstvom legendarnog Pepsija Božića. Hezonja je sa KK Zagrebom osvojio juniorsku Euroligu (uz Hezonju su glavni igrači te momčadi bili Mavra i Šarić), a sad će isto pokušati napraviti i u seniorskom uzrastu s Real Madridom.

Hezonja je lani pod vodstvom Velimira Perasovića postao MVP VTB Lige, a na All-Star natjecanju bio je prvak u zakucavanju i MVP same utakmice. Otkako se vratio u Europu njegova je karijera naglo krenula uzlaznom putanjom jer je prije Unicsa s PAO-om, klubom čiji je navijač od najmlađih dana, osvojio duplu krunu u Grčkoj.

Inače, Hezonja je s Barcelonom, najvećim rivalom novog mu kluba, osvojio dva prvenstva Španjolske i jedan Superkup. Nekadašnji peti pick NBA drafta (2016.) je ovog ljeta bio jedan od najtraženijih igrača u Europi, ali iako su ga opsjedali navijači Partizana i Maccabija, za Hezonju je bilo za očekivati da će karijeru nastaviti u jednom od najvećih europskih klubova, Real Madridu.

U novom klubu nosit će dres s brojem 11, a on prije njega su u klub ljetos stigli Chaco Rodriguez i Džanan Musa, dok je legendarni Rudy Fernandez produljio ugovor za dodatnu godinu.

Jasno je da Real s ovakvom momčadi osvojiti naslov prvaka Eurolige koji im je lani izmaknuo za svega pola koša nakon što je u finalu bio bolji Kruno Simon i njegov Anadolu Efes rezultatom 58:57.

(I.A.S.)


Tagovi

Mario HezonjaReal Madrid košarka

Ostale Vijesti