Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Bijeli dim na Višnjiku: Zadar ima novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 18:18

Stručnjak preuzima klupu početkom idućeg tjedna

Svega četiri dana od raskida suradnje između KK Zadra i Ivana Perinčića na klupi hrvatskog košarkaškog velikana, dvorana u Višnjiku je dobila novog gazdu!

Kako je objavio klub na svojim službenim stranicama, novi trener seniora je Vladimir Anzulović. Ovo je drugi mandat Vladimiru u Zadru, s time da je prvi put, u sezoni 2006./2007. nastupao kao igrač. 43-godišnji zagrepčanin je prije ovog angažmana vodio redom Šibenku, Split i Krku iz Slovenije.

Suradnja je potpisana do kraja sezone, a avantura počinje već idućeg tjedna. Spomenimo kako će Zadar danas i sutra u ABA ligi, odnosno HT Premijer ligi (protiv Borca i Šibenke) momčad voditi privremeno rješenje na klupi – Srđan Helbach.

Pred Vladimirom je težak zadatak. Nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, branitelj naslova prvaka Hrvatske je upisao 4/4 poraza u regionalnoj ABA ligi, a ne ide im ništa bolje ni u domaćem prvenstvu. Sve je to koštalo posla Ivana Perinčića pa je za očekivati da uprava na Višnjiku očekuje bolju košarku od onoga što smo imali prilike vidjeti od kolovoza naovamo.

Što se Borca u ABA ligi tiče, Zadar pod svaku cijenu treba pobjedu. Naglasio je to na pressici privremeni trener Helbich, naglasivši kako je vremena za treniranje bilo jako malo.

“Nismo imali puno vremena za trening, danas ćemo odraditi trening i pripremiti se za sutrašnju utakmicu. Borac je jedna odlično posložena ekipa, imaju odlične šutere i igraju lijepu, ali jednostavnu košarku. Pokušat ćemo naći neke njihove slabe strane i napraviti neke korekcije u našoj igri da sutra na terenu pokažemo nekakav napredak i da pokušamo pobijediti utakmicu”



Tagovi

KK ZadarABA ligaBorac Čačak

Ostale Vijesti