Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

VIDEO Warriorsi na krilima rekordnog Curryja očitali lekciju Kingsima i izborili polufinale protiv Kralja, Butler odveo Miami do pobjede kod Knicksa

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 23:59

Odigrane su dvije utakmice NBA doigravanja.

Živjeli su opasno Golden State Warriorsi, ali kada je bilo najpotrebnije, upalili su pobjednički tempo i održali pravu lekciju vrlo mladoj momčadi Sacramento Kingsa. Na krilima senzacionalnog Stepha Curryja koji je zabio 50 poena i postavio najbolji učinak nekog igrača u povijesti sedmih utakmica, ali i tihog junaka Kevona Looneya, aktualni prvaci upisali su uvjerljivu pobjedu i plasirali se u polufinale Zapada, a tamo nas čeka pravi spektakl - dvoboj protiv LeBrona Jamesa i njegovih Los Angeles Lakersa.

Sacramento je cijelo prvo poluvrijeme bio u vodstvu i držao korak s Warriorsima, no u drugom poluvremenu naprosto su pometeni s parketa. Steph Curry zabio je 50 poena, zabio je sedam trica i podijelio šest asistencija i kada je u ovakvoj formi, teško je zaustaviti momčad Stevea Kerra. No, faktor "x" u ovoj je utakmici, a možda čak i cijeloj seriji, bio Kevon Looney. Kada je Draymond Green nagazio Domantasa Sabonisa i zaradio suspenziju, Looney je instaliran u petorku i odradio lavovski posao, pogotovo na skoku. Večeras je zabio 11 poena, uzeo 21 skok, od čega nevjerojatnih 10 napadačkih, a tome je dodao i četiri asistencije.

Pomalo je nevjerojatno da je Golden State upisao uvjerljivu pobjedu, iako je Klay Thompson šutirao mizernih 4/19 za 16 poena, dok je Andrew Wiggins za 15 poena potrošio jednako toliko lopti. Sacramento, pak, nije imao adekvatan doprinos ozljedama načetog De'Aarona Foxa (16 poena uz šut 5/19), dok je Sabonis bio najefikasniji njihov pojedinac s 22 poena. Kada se sve sabere, Sacramento može biti zadovoljan sezonom u kojoj je veći dio momčadi prvi puta okusio nastup u doigravanju, a sljedeće sezone mogu biti samo još bolji.

Warriorsima slijedi nastavak puta ka obrani naslova, a u polufinalu ih očekuje spektakularni okršaj protiv LA Lakersa. Poslastica koju jedva čekamo.

U prvoj utakmici večeri, košarkaši Miami Heata pobijedili su u Madison Square Gardenu domaće New York Knickse sa 108-101 i poveli sa 1-0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije u doigravanju za prvaka NBA lige. 

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaća momčad je veći dio prvog poluvremena provela u vodstvu, da bi Miami sredinom treće četvrtine prešao u vodstvo koje više nije ispuštao do kraja dvoboja.

Ponovno je Jimmy Butler bio pokretačka snaga Heata sa 25 koševa, 11 skokova i četiri asistencije, unatoč problemima sa skočnim zglobom. Gabe Vincent je ubacio 20 poena, a ključnom figurom pokazao se 37-godišnji razigravač Kyle Lowry koji je u pobjedu ugradio 18 koševa šest asistencija, pet skokova i čak četiri blokade. Centar Bam Adebayo je ubacio 16 poena uz osam skokova.

Knicksi su bili oslabljeni neigranjem Juliusa Randlea, a predvodio ih je RJ Barrett sa 26 koševa, devet skokova i sedam asistencija. Jalen Brunson je ubacio 25 poena uz sedam asistencija, a Obi Toppin je spojio 18 koševa i osam skokova.

I druga utakmica serije bit će odigrana u New Yorku, a na rasporedu je u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu, s početkom u 1.30 sati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

NBA doigravanjeNew York KnicksMiami Heat

Ostale Vijesti