Jim Rassol-USA TODAY Sports
Jim Rassol-USA TODAY Sports

VIDEO Miami stigao do pomalo nevjerojatnih 3-0 u seriji, nedraftirani igrači Celticsima ubacili 79 poena!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 08:24

Heroj pobjede je bio Gabe Vincent koji je odigrao utakmicu karijere i koji ovog ljeta postaje nezaštićeni slobodan igrač.

Već se priča zakotrljala u američkim medijima – ako Jimmy i Miami odu do kraja, bit će to jednako 'velika' titula poput one Dirkove i Dallasove iz 2011. godine! U trećoj utakmici u seriji Heat je upisao novu veliku pobjedu, nakon 48 minuta je na semaforu stajalo 128-102 za domaćina te je moguće da po prvi put u povijesti u konferencijskim finalima vidimo dvije 'metle'.

Utakmicu u Kaseya Centru obilježili su nedraftirani igrači. Gabe Vincent imao je 29 poena (11/14 šut iz igre, 6/9 za tri poena), Duncan Robinson brojao je do 22 (7/11 iz igre, 5/7 za tri poena), Caleb Martin je dogurao do 18 poena (7/11 iz igre, 4/7 za tri poena), baš kao što je dvoznamenkast bio i Max Strus s 10 poena (2/8 za tri poena).


Inače, Miami je u jednom trenutku bio na +33, a iako je Boston zabio više poena u reketu, igrači Erika Spoelstre danas su bili 'vruće ruke' te pobjeda nikako nije dolazila u pitanje.

„Obruč je danas bio velik poput oceana“, rekao je poslije utakmice Bam Adebayo koji se zaustavio na 13 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Naravno, ne smije se zaobići ni Jimmy Butler koji je danas naslovnu ulogu prepustio nekim drugim igračima, ali je svejedno isporučio koliko je mogao te je za 31 minutu ubacio 16 poena uz 8 skokova i 6 asistencija.

Kod Bostona je Brown imao 12 poena (6/17 šut iz igre), a Tatum 14 (6/18 šut iz igre), što jasno sugerira kakvu su utakmicu odigrali. Grant Williams imao je također 12, Luke Kornet je za 12 minuta skupio 11 poena i 4 skoka, baš kao što je u istom vremenskom intervalu Pritchard dogurao do 12 poena i 5 asistencija.

„Ovo je bila jedna solidna, zrela izvedba mojih igrača. Sve smo bliži cilju, ali sada moramo završiti posao“, kratko je naglasio poslije ogleda trener Miamija.

Naravno, čekalo se što za reći ima trener Celticsa, Joe Mazzulla.

„Nisam spremio momčad danas kako sam trebao. Štogod da je presudilo ovu utakmicu, morao sam se bolje pripremiti. Ovaj poraz ide na moju dušu.“

Svakako se još jednom treba osvrnuti na Gabea Vincenta koji je odigrao utakmicu karijere. I to ne nekada kad je 'nevažno'. Ovaj playmaker/bek šuter je u Miami stigao 2020. godine, a te iste 2020. je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao (MIP) u G ligi. Ranije je igrao za Stockton Kingse, razvojnu momčad Sacramenta, a iako je rođen u Kaliforniji, od 2019. nastupa za reprezentaciju Nigerije s kojom je igrao SP 2019. godine u Kini. Sezona 22./23. najbolja mu je u karijeri, u regularnom dijelu je u 34 utakmice bio starter, a na kraju je sezonu zaključio s 9.4 poena, 2.1 skokom i 2.5 asistencija u prosjeku.

Zanimljivo, ovog ljeta će Vincent postati nezaštićeni slobodan igrač, što u prijevodu znači da Miami neće moći izjednačiti i automatski potpisati Vincenta ukoliko mu neka druga momčad ponudi veći ugovor. S ovakvom partijom je sigurno na sebe navukao još malo pažnje od strane drugih klubova, a budući da je protekle dvije sezone igrao za minimalac (3.5 milijuna eura za dvije godine), ovog bi ljeta svoj dobar rad mogao itekako naplatiti.


NBA doigravanje, finale Istočne konferecnije

Ponedjeljakm 22. svibnja

Miami Heat - Boston Celtics 128-102 (3-0)

*U zagradi je napisan rezultat u seriji



Tagovi

Miami HeatBoston CelticsNBA doigravanjeplayoff

Ostale Vijesti