Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

VIDEO Lakersi izbjegli metlu, Boston uzvratio Miamiju, Oklahoma na korak do prolaza

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 08:21

Odigrane su četiri utakmice NBA doigravanja

Los Angeles Lakersi su u konferencijskom četvrtfinalu Zapadne konferencije NBA lige na domaćem terenu svladali Denver Nuggetse sa 119-108 i ostvarili prvu pobjedu u seriji u kojoj Denver sada vodi 3-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lakersi ostaju živi u uvodnom krugu doigravanja protiv prvaka lige, a izbjegli su "metlu". Momčad iz grada anđela predvodila je prva zvijezda LeBron James s 30 poena, 25 pioena pridonio je Anthony Davis (23 skoka), a po 21 ubačaj su dodali Austin Reaves i D'Angelo Russell.Unatoč zaostatku od 0-3, Lakersi su konačno zaustavili nalet srpske zvijezde Nikole Jokića i društva. Jokić je upisao triple double s 33 poena, 14 asistencija i 14 skokova, Michael Porter Jr. upisao 27 poena i 11 skokova, a Jamal Murray dodao je 22 poen.

Lakersi su slavili protiv Denvera prvi put u 12 utakmica od prosinca 2022., no čeka ih težak posao u petoj utakmici u Denveru. Nijedna momčad u povijesti NBA doigravanja nikada nije dobila seriju nakon zaostatka 0-3.

"Još uvijek zaostajemo 1-3. Danas smo obavili posao i produžili seriju, ali moramo biti još bolji", rekao je James.

Košarkaši Oklahome lako su došli do treće pobjede protiv Pelicansa s 106-85 i vodstva od 3-0. Bez ozlijeđenog Ziona Williamsona, Pelicansi nisu imali pravog rješenja protiv mlade postave Oklahome koju je predvodio MVP finalist Shai Gilgeous-Alexander. Upisao je 24 poena, osam asistencija i pet skokova.

OKC je pogodio 17 trica i nakon vodstva od 60-46 na poluvremenu, a u drugom poluvremenu samo je povećavao prednost. Josh Giddey i Jalen Williams zabili su po 21 koš za Oklahomu. Pelicanse, koji su u ovom susretu izgubili loptu čak 21 put, predvodio je Brandon Ingram sa 19 poena, a 16 je ubacio CJ McCollum.

U Miamiju su prvi nositelji Istočne konferencije Boston Celticsi svladali Heat sa 104-84 i poveli s 2-1 u pobjedama. Kelti su se tako oporavili nakon domaćeg poraza protiv osmih nositelja, a u ovoj utakmici su vodili od početka do kraja. Boston su predvodili Jaylen Brown i Jayson Tatum koji su obojica zabili po 22 poena, a potonji je dodao 11 skokova i šest asistencija.

Kristaps Porzingis dodao je 18 poena, a Derrick White 16. Boston je već nakon prve četvrtine vodio 21-12, au drugoj su dali čak 42 poena, da bi prednost na poluvremenu iznosila već 24 poena, a u drugom se povećala do 29. Bam Adebayo bio je najuspješniji u Heatu s 20 poena i devet skokova, a kod Miamija su nedostajali ozlijeđeni Jimmy Butler i Terry Rozier.

Košarkaši Orlando Magica izjednačili su seriju kod kuće protiv Cleveland Cavaliersa na 2-2 nakon pobjede 112-89. Blistao je Nijemac Franz Wagner s 34 poena i 13 skokova, a domaći su odlučujuću razliku napravili u drugom poluvremenu. Gosti su u trećoj četvrtini postigli samo deset koševa nakon što više od šest minuta nisu uspjeli zabiti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

NBA

Ostale Vijesti