Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports
Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports

VIDEO Harden obećao, Harden ispunio: Clippersi su uistinu postali zastrašujući, Zubac i društvo slavili i u osmoj zaredom!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 08:41

Hrvatski centar je za 26 minuta na parketu zabilježio zavidnu statistiku, ubacivši 18 poena, uz 16 skokova, tri asistencije i tri blokade, a pritom nije izgubio niti jednu loptu.

Sredinom studenog LA Clippersi potpisali su i šesti uzastopni poraz, tog puta sredili su ih aktualni prvaci Denver Nuggetsi. Bio je to i šesti poraz zaredom otkako je James Harden stigao u momčad, a glasni decibeli kritika parale su uši Clippersima koji se nisu mogli sastati s loptom. Zvjezdani trio u sastavu Harden, Kawhi Leonard i Paul George dobivao je zaslužene pokude, s tim da je prvospomenuti označen glavnim krivcem za nedaće momčadi koja bi trebala pretendirati za naslov, a on je obično bio kriptonit koji je slamao svlačionice i nade navijača tijekom prošlih gaža – prvenstveno u Netsima kojima nije prošao eksperiment s Hardenom, Kevinom Durantom i Kyriejom Irvingom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„To su samo naklapanja. Garantiram vam da bilo koga stavite u ovu situaciju da neće imati koristi. To je moj mindset, fokusiran sam da pobjeđujemo. Kada shvatimo na koji način trebamo igrati, to će biti zastrašujuće. Stižemo tamo. Dat ćemo drugima da pričaju, a mi ćemo naporno raditi. Trebat će nam neko vrijeme i to je u redu“, zračio je samopouzdanjem 34-godišnji playmaker.

13 pobjeda (i tri poraza) kasnije, Clippersi su postali uzbudljivi i zavodljivi, momčad koja se jednostavno mora gledati. Imaju najbolju formu u cijeloj ligi, u nizu su od osam pobjeda zaredom, a sinoć je družina iz LA-a slomila Indianu sa 151-127.

I upravo je bradonja Harden odradio rijetko viđenu simultanku, ubacivši u nepunih šest minuta posljednje četvrtine 21 poen (trica 6/7, ukupno 7/8), a utakmicu je završio s 35 poena i devet asistencija.

„Bilo je zabavno gledati ga“, rekao je Leonard koji je stavio 28 poena o Hardenovom ludilu u posljednjoj dionici. I treći komadić zvjezdane slagalice, George, bio je sjajan, Pacersima je ubacio 27 poena, a pobjedi je pridonio i Ivica Zubac. Hrvatski centar je za 26 minuta na parketu zabilježio zavidnu statistiku, ubacivši 18 poena, uz 16 skokova, tri asistencije i tri blokade, a pritom nije izgubio niti jednu loptu.

„Ne igramo kako bi pokušali zabiti što više poena. Igramo kako bi pobjeđivali u četvrtinama. Čak i ako imamo 20 poena, i dalje moramo odraditi svoj posao i biti efikasni“, dodaje Leonard o svojoj momčadi koja je u svom najboljem nizu od sezone 2015./2016. kada su pobijedili u deset utakmica zaredom. U naredne dvije igraju protiv Dallasa i OKC-a, a slave li u tim dvobojima, onda će za rušenje rekorda morati slomiti Boston Celticse…

A kada smo rekorda, samo u ovom slučaju negativnih, Detroit je na dobrom putu da obori jedan takav. Naime, Pistonsi su izgubili od Atlante 124-130 i sada su na dvije utakmice od NBA rekorda za najduži niz poraza u jednoj sezoni. Taj rekord zajedno drže Cleveland Cavaliersi (2010./11.) i Philadelphia 76ersi (2013./14.) Sixersi su imali niz od 28 poraza koji se iz sezone 2014./15. prenio u sezonu 2015./16. Cavsi su također izgubili 24 uzastopne utakmice u sezonama 1981./82. i 1982./83.

Pistonsima nije pomogla ni nova sjajna napadačka partija Bojana Bogdanovića koji je stavio 25 poena (šut 9/17, trica 5/9) uz dva asista i dva skoka.

Trae Young je predvodio Hawske s 31 poenom i 15 asistencija, što mu je 16. double-double u sezoni.

Utah Jazz Luke Šamanića su u Salt Lake Cityju sa 125-108 svladali Brooklyn Netse. Šamanić je odigrao dvije minute i zabio je pet koševa (šut iz igre 2/2, trice 1/1) uz jedan skok.

Talen Horton-Tucker i Collin Sexton ubacili su svaki po 27 poena i šest asistencija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALos Angeles ClippersJames HardenIvica ZubacKawhi LeonardBojan BogdanovićDetroit Pistons

Ostale Vijesti