Večer simultanki: Nevjerojatni Lillard torpedirao Lakerse, Irving išao preko 50 poena, Zion sjajan (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 08:35

Nuggetsi srušili Buckse u gostima.

Sinoć je odigrano sedam utakmica NBA lige.

Derbi večeri definitivno je bio u Staples Centreu, gdje su Lakersi po prvi put zaigrali nakon tragične pogibije Kobea Bryanta, njegove kćeri Gianne i još sedmero osoba. U goste im je stigao Damian Lillard, a on sam je pred utakmicu izjavio da neće biti pravih pobjednika u ovom ogledu zbog tragedije koja je zadesila sportski svijet jer nitko ne može obitelji Bryant nadomijestiti smrt oca i kćeri.

Međutim, Lillard je na parketu bio neumoljiv i u sportskom smislu bio je apsolutni junak večer koji je u pobjedi Portlanda 12-119 nad momčadi iz Los Angelesa utrpao fantastičnih 48 poena uz devet skokova i deset asistencija, pogodivši sedam trica. Sekundirao mu je Hassan Whiteside sa 30 poena i 12 skokova, dok Lakersima nije pomogao ni odličan nastup Anthonya Davisa sa 37 poena i 15 skokova. LeBron je ubacio 22 poena uz deset asista i osam skokova.

Novu odličnu večer imao je Zion Williamson koji je u pobjedi njegovih Pelicansa 139-111 nad Grizzliesima upisao najviše poena u svojoj momčadi. Ubacio je 24 poena uz šest skokova i tri asista za 29 minuta provedenih na parketu. Ingram je ubacio četiri manje, dok je kod poraženih naejfikasniji bio Valančinuas sa 18 poena i osam skokova.

Houston Rocketsi, koji su zaigrali protiv Mavericksa bez igrača višeg od 202 centimetra u ekipi, ostvarili su pobjedu 128-121 predvođeni Jamesom Hardenom (35p, 16s) i Russellom Westbrookom (32p, 9s, 3u). Izostanak Clinta Capele zbog ozljede, i ostalih igrača Rocketsa, iskoristio je Kristaps Porzingis za 35 poena i 12 skokova, ali nije mogao sam bez ozlijeđenog Luke Dončića koji bi trebao izostatis  parketa u narednih šest utakmica.

Nevjerojatni Kyrie Irving utrpao je čak 54 poena u pobjedi Brooklyna nad Chicagom 133-118. Sjajni playmaker je uz to dodao po pet asistencija i skokova, a kod Bullsa najviše je ubacio Zach LaVine (22p).

Još jedan od derbija večeri igrao se u dvorani Milwaukee Bucksa koji su doživjeli treći ovosezonski domaći poraz. Svladali su ih Nuggetsi rezultatom 127-115, a predvodio ih je Barton sa 24 poena te Nikola Jokić s double-double učinkom od 15 poena i 10 skokova te devet asistencija.

Svi koji su igrali kod Denvera imali su dvoznamenkasti učinak po pitanju poena, dakle devet košarkaša, a Bucksima nije pomogao ni odličan nastup Giannisa koji je ubilježio 31 poena, 16 skokova i devet asistencija, uz dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Dragan Bender nije ulazio u igru, dok je drugi hrvatski košarkaš Dario Šarić za četiri minute provedene na parketu u porazu Sunsa od Thundera (111-107) ubilježio tek dva skoka.

Za kraj spomenimo da je Toronto na krilima sjajnog Pascala Siakama (30p, 7s, 4a) pobijedio Detroit rezultatom 105-92.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Damian LillardDario ŠarićDragan BenderKyrie IrvingZion WilliamsonGiannis AntetokounmpoPascal SiakamHassan WhitesideBrandon IngramJames HardenRussell WestbrookAnthony DavisLeBron James

Ostale Vijesti