Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Utah trejdala Bojana Bogdanovića, ipak ništa od LA Lakersa!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 15:49

Hrvatski košarkaš mijenja sredinu

U početku su se spominjali Philadelphia i Dallas, u zadnje vrijeme LA Lakersi i Phoenix Sunsi, a na kraju će Bojan Bogdanović preseliti u Detroit!

To su upravo tvitnula dvojica najupućenijih NBA insajdera Shams Charania i Adrian Wojnarowski.

Na prvu je doista čudan ovaj trejd, osobito iz perspektive Utah Jazza, jer će iz suprotnog smjera u Salt Lake stići Kelly Olynyk i Saben Lee, dok se Jazzeri rješavaju jednog od najboljih šutera lige, a zauzvrat dobivaju, pa, ne baš previše.

Što to znači onda za Bogdanovića? Pa dolazi u momčad koja je recimo protekle sezone imala skromne 23 pobjede i koja nema neke prevelike šanse da dohvati doigravanje. U momčadi je Kemba Walker koji je ovog ljeta stigao iz Knicksa, a tu je i nekolicina mladih talenata predvođena playmakerom i drugim pickom drafta 2021. godine Cadeom Cunninghamom, tu je i Marvin Bagley III, te Isaiah Stewart (onaj koji je do sada ostao najpoznatiji po okršaju s LeBronom Jamesom).

Sigurno da će Bojanove šuterske sposobnosti donijeti Detroitu dodatnu vrijednost i možda Pistonsi sada ulaze u kategoriju rubne playoff momčadi, ali to je itekako na dugom štapu.

Trener je pak Dwane Casey, koji je radio sjajan posao u Torontu i koji je zaradio nagradu za trenera godien u NBA-u, stoga će 65-godišnjak sigurno znati na pravi način uklopiti Bojana u sistem.

Ono što je sigurno jest da će Bojan nakon Brooklyna, Washingtona, Indiane i Utaha, ponovno promijeniti klub, a zbog stavke u ugovoru će mu plaća narasti za dodatnih tri milijuna dolara nakon trejda. To znači da će iduće sezone, kada uđe u zadnju godinu svog četverogodišnjeg ugovora vrijednog 73 milijuna dolara, kapnuti na račun preko 22 milijuna dolara.

No, Detroit sigurno nije jedna od najomiljenijih NBA destinacija i sigurno da je LA bio puno atraktivnija i ambicioznija sredina. Ali u NBA-u se igrače ionako previše ne pita. Mjesta za sentiment nema, a na kraju dana to je ionako samo biznis.

To je dakle samo nastavak rebuilda Jazzera. Iako na prvu ovaj trejd ne izgleda pretjerano dobro za Utah, sigurno da lukavi Danny Ainge ima svoju računicu.

Prvi je iz Salt Lakea otišao trener Quin Snyder koji nije želio prolaziti kroz mukotrpan proces rebuildinga, pa se zaputio prema izlaznim vratima. Arhitekt rekonstrukcije Ainge je zatim u Utahu je odradio i prvi trejd – poslao je Rudyja Goberta u Minnesotu za Malika Beasleya, Patricka Beverleya, Walkera Kesslera, Jarreda Vanderbilta te hrpetinu pickova.

Onda je otišao i Donovan Mitchell za Collina Sextona, Laurija Markkanena, Ochaija Agbajia i mnoštvo pickova.

Sada je, eto, otišao i Bojan. Očito kako Lakersi nisu uspjeli složiti dovoljno dobar paket za našeg igrača, pa će Bojan svoju karijeru nastaviti u Motor Cityju. Mi mu možemo samo poželjeti sreću.


Tagovi

Bojan BogdanovićUtah JazzDetroit Pistons

Ostale Vijesti