Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bogdanović: „Moje zadnje veliko natjecanje? Da, nekima od nas je ovo zadnje okupljanje s reprezentacijom“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.08.22. | 17:50

Posljednji ples hrvatskog kapetana?

Proteklih sedam dana hrvatska košarkaška reprezentacija na Kvarneru se priprema za EuroBasket kojeg otvaraju 2. rujna u Milanu. No, prije toga izabranike Damira Mulaomerovića očekuje pripremni turnir u Češkoj gdje će Hrvatska odmjeriti snage s Bugarskom i domaćinom Češkom.

„Opatija i Rijeka nas uvijek dobro ugoste i imamo sjajne uvjete za ono što nam treba. Imamo neke nove momke u ekipi, stvarno dobro rade i spremamo se za ono što nas čeka. Kompletirali smo se u ponedjeljak s Bogdanovićem i Zupcem, a dečki koji su došli i prije napravili su jako dobar posao. Smith? Ne trebamo imati pretjerana očekivanja od njega, sjajan je igrač, želi pomoći Hrvatskoj. Svi su ga odlično prihvatili, ima sjajne individualne i timske kvalitete, tako da će nam sigurno biti veliko pojačanje. Sve ide svojim tijekom što se tiče postupka stjecanja državljanstva, nadam se da će to uskoro biti riješeno i da će nam on dati dodatnu snagu i kvalitetu na terenu“, rekao je u razgovoru za Novi list izbornik Mulaomerović.

Njegov spisak za EuroBasket mnoge je iznenadio, s tim da se najviše 'bure' podiglo oko nepozivanja Ante Žižića, jednog od ponajboljih centara Eurolige koji je nedavno postao novi član Efesa.

„Mislim da je ekipa jača, Šarić je donio kvalitetu i energiju, ali i talent koji posjeduje. U dobrom je stanju, a vratio se i Matković koji svojom mladom energijom daje dodatni intenzitet. Imamo tri visoka igrača koja mogu pokriti sve defenzivne i ofenzivne zadatke koje će nas čekati. Mislim da smo sigurno jači i nadam se da ćemo sa Smithom dobiti energiju te da će on mladim igračima pomoći i dati im dodatnu sigurnost“, dodao je izbornik.

Naravno, kad se priča o hrvatskoj košarci nemoguće je ne spomenuti Bojana Bogdanovića, najboljeg hrvatskog košarkaša i kapetana.

„Moje zadnje veliko natjecanje? Da, nekima od nas je ovo zadnje okupljanje s reprezentacijom i zadnje veliko natjecanje s obzirom na to da ne idemo na Svjetsko prvenstvo, a na Olimpijske igre bismo jedino mogli s eventualnom pozivnicom“, rekao je popularni Babo pa dodao:

„Oporavili smo se, tek smo napravili dva, tri treninga zajedno, s obzirom na to da smo Zubac i ja došli u ponedjeljak. Ali mislim da je ovo sada potpuno drugačija priča. Dobili smo Simona i Šarića, koji će biti dosta na lopti, poboljšati kreaciju koja nam je bila dosta loša u proteklo vrijeme. Smith će isto biti važan na lopti, odličan je obrambeni igrač, sa sjajnim fizičkim predispozicijama pa očekujem od njega da digne ekipu. Moramo se prvo uigrati, a onda, ako smo u pravoj formi, s novim igračima definitivno možemo biti konkurentni na EuroBasketu“, istaknuo je za Novi list hrvatski kapetan.


Tagovi

Bojan BogdanovićHrvatska košarkaška reprezentacijaHKSEurobasket

Ostale Vijesti