Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

U Utahu više nema nedodirljivih: Mitchell završio na trejd listi, Bogdanovića se seli u Dallas

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.07.22. | 15:58

Jazzeri su odlučili krenuti u totalnu rekonstrukciju momčadi

Vjerojatno nikada nećemo doznati u kojem su trenutku Danny Ainge, direktor košarkaških operacija i Justin Zanik, generalni menadžer, odlučili pritisnuti prekidač i krenuti u totalnu rekonstrukciju Utah Jazza. Da li je to bilo odmah nakon ispadanja od Dallasa u proteklom doigravanju, ili su nakon određenog vremena provedenog za pločom za crtanje odredili da će se se odreći ili Rudyja Goberta ili Donovana Mitchella pa onda oko ovog drugog graditi momčad, doista je teško reći.

Iako se prvotno činilo da će trejdom Goberta Jazzeri svoju priču slagati oko Mitchella, rano jutros je Adrian Wojnarowski izašao s informacijom kako u momčadi iz Salt Lake Cityja više nema nedodirljivih. Ainge i Zanik do jučer nisu htjeli ni čuti za ponude koje uključuju trejd Mitchella, ali sada je i ta opcija otvorena - svi su u Utahu „razmjenjivi“.

Cijena za Mitchella će biti poprilično paprena, vidjeli smo to na Gobertovom primjeru. Ime najskupljeg eksponata Jazzera se spominje u više kombinacija i osobito u nekoj varijanti u kojoj će i Kevin Durant biti razmijenjen. Jedna opcija je da Mitchell preseli u Netse, Durant u Phoenix, a da u Utah stigne hrpetina vrijednih pickova prve runde. Druga opcija koja se spominje su New York Knicksi koji bi dali „bubreg“ za igrača njegovog profila.

No, iz perspektvie hrvatske košarke, ipak je najzanimljivije pratiti situaciju s Bojanom Bogdanovićem. Najbolji hrvatski košarkaš iduće sezone neće više preko glave navlačiti dres Jazza, pa je sada samo pitanje koji klub će prema Salt Lakeu poslati najprimamljiviji paket-aranžman.

U prvi mah su, kako smo ranije već pisali, isplivali Sixersi i Mavericksi, a sada se ponovno aktualizirala priča oko Dallasa Luke Dončića.

Dallas je korektno krenuo u offseason, dovevši centra Christiana Wooda, zatim i biranja Jadena Hardyja na draftu, te potpisivanja JaValea McGeeja na tri godine za nešto malo više od 20 milijuna dolara, no nakon toga se vlasnik Mark Cuban ulijenio.

Jalen Brunson je zapalio u New York što je osjetni gubitak za momčad Dallasa, pa bi Cuban sada trebao odraditi nekoliko ozbiljnijih poslova kako bi u rosteru i dalje imao sretnog i zadovoljnog Luku Dončića.

Dovođenje Bogdanovića bi zasigurno slovenskom razigravaču razvuklo osmijeh na lice. U NBA krugovima je isplivao prvi potencijalni paket u kojem bi iz Salt Lakea prema Dallasu otišli Bogdanović i Mike Conley, dok bi u suprotnom smjeru otišli Tim Hardaway Jr., Maxi Kleber, Dwight Powell i Josh Green.

Mogli bi Jazzeri uključiti Bojana i u trejd paketu s Micthellom, no, za sada još nema nikakvih konkretnih ponuda, nego je sve na razini puštanja u eter informacija i opipavanja pulsa.

Ono što je sigurno jest da će Bojan nakon Brooklyna, Washingtona, Indiane i Utaha, ponovno promijeniti klub, a zbog stavke u ugovoru će mu plaća narasti za dodatnih tri milijuna dolara nakon trejda. To znači da će iduće sezone, kada uđe u zadnju godinu svog četverogodišnjeg ugovora vrijednog 73 milijuna dolara, kapnuti na račun preko 22 milijuna dolara.

Bilo bi sjajno kada bi smo ga gledali u momčadi koja se bori za naslov, a posebno je zanimljiva kombinacija s Dallasom i Dončićem. Bojan bi itekako profitirao od Dončićevih playmakerskih sposobnosti…


Tagovi

NBAUtah JazzBojan BogdanovićDonovan MitchellDanny AingeMike ConleyRudy GobertLuka DončićDallas Mavericks

Ostale Vijesti