Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Krenule su glasine: Bojan postaje suigrač Embiidu ili Dončiću?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 11:47

Hrvatski košarkaš bi ovog ljeta mogao biti razmijenjen

Odvrtimo li film tamo na kraj travnja, pronaći ćemo usamljenog Bojana Bogdanovića kako stoji na krilu s loptom u rukama, dok na semaforu stoji 98:96 za Dallas na tri sekunde do kraja. Opalio je Bojan tricu, ali je lopta nažalost iscurila iz obruča. No sve i da je stavio šut koji inače pogađa u valjda devet od deset pokušaja, ništa posebno se za Utah Jazz ne bi promijenilo.

Tek bi se serija s Dallasom produžila, jer Jazzeri nisu ostavljali dojam momčadi koja može proći Luku Dončića i društvo. Svjetlo se, dakle, ugasilo rano u doigravanju i taj poraz je označio početak rekonstrukcije u Salt Lakeu.

Prvi je otišao trener Quin Snyder koji nije želio prolaziti kroz mukotrpan proces rebuildinga, pa se zaputio prema izlaznim vratima. Danny Ainge, arhitekt bauštele u Utahu je zatim i odradio prvi trejd – poslao je Rudyja Goberta u Minnesotu za Malika Beasleya, Patricka Beverleya, Walkera Kesslera, Jarreda Vanderbilta te hrpetinu pickova.

Jazzeri su tim potezom jasno odredili da će graditi momčad oko Donovana Mitchella.

Odlaskom Goberta, Ainge se spuštao dalje niz platnu listu, pa mu je pogled pao na Mikea Conleya i Bojana Bogdanovića čija su imena sljedeća na redu za trejd. I dok oko prelaska Conleya još nema niti glasina, kod Bojana je drugačija priča.

Bojan s 33 godine na leđima ulazi u zadnju godinu ugovora prema kojem mu treba pripasti 19 i pol milijuna dolara zbog čega je konkretan chip za Utah u potencijalnoj razmjeni. S financijskog aspekta bi Bojan profitirao jer je prilikom slaganja ugovora ugrađen takozvani „trade kicker“ u visini od 15 posto, što znači da će mu prelazak u novu sredinu donijeti dodatna tri milijuna dolara.

Prije koji dan je NBA eterom prostrujila glasina kako je Philadelphia zainteresirana za njegovo dovođenje. Navodno je predložen trejd u kojemu bi u Sixerse otišli Bogdanović, Royce O'Neal te Rudy Gay, dok bi iz suprotnog smjera stigli Tobias Harris i Matisse Thybulle.

No, teško da bi se Harrisov ugovor uklopio u proces Jazza s obzirom da iduće sezone mora dobiti gotovo 38 milijuna dolara, a godinu kasnije preko 39 milijuna dolara.

Druga opcija koja se pojavila su Dallas Mavericksi. O njoj je za Sports Illustrated pisao Grant Afseth pa istaknuo kako „Bogdanović nije jedan od najboljih defenzivaca u NBA ligi, ali se trudi i ima tijelo za to. Ali njegova vrijednost leži u napadačkom dijelu i u šutu koji nadmašuju njegove obrambene nedostatke“, ističe novinar SI-ja.

No, unatoč njegovom pisanju, Bojan je baš u toj seriji protiv Dallasa pokazao kako zna igrati itekako korektnu obranu te je u nekoliko navrata čuvao Luku Dončića, a s kojim bi sada mogao dijeliti svlačionicu.

Afseth predlaže trejd u kojem bi Utah za Bojana dobila centra Dwighta Powella i Josha Greena te još jednog igrala kojim bi se izravnao salary cap.

Iz igračke perspektive, sigurno da bi Bogdanovićev dolazak dao dodatnu dubinu Dallasu. Posebno bi profitirao od Lukinih povratnih lopti na trici.

Osim Sixersa i Mavericksa, ovih dana se može natrčati na još neke glasine oko Bogdanovićevog trejda. Najčešće se tiču Phoenixa i Portlanda.

S obzirom da su te glasine sve češće, u idućim danima bi trebali saznati ime njegovog novog kluba. NBA liga je, barem što se toga tiče, dosta predvidljiva.


Tagovi

Bojan BogdanovićUtah JazzDanny AingePhiladelphia 76ersDallas MavericksLuka Dončić

Ostale Vijesti