Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Tko će preuzeti uzde HKS-a: Aco Petrović je jedna od opcija, ali pitanje je želi li se on privatiti tog posla

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 08:12

Hrvatska košarka je u potrazi za predsjednikom i izbornikom

U idućih tjedan dana stvari će oko najvažnijih funkcija u domaćoj košarci biti jasnije. Ali vremena nema previše, u studenom nas očekuje novi okršaj s Poljskom u onim famoznim pretkvalifikacijama u kojima branimo tri razlike iz prvog okršaja, a još nemamo niti izbornika koji bi za tu utakmicu trebao izabrati neke igrače i složiti nekakvu taktiku.

S obzirom da Poljska Igora Miličića igra sjajnu košarku, a trenutno ju očekuje ogled sa Slovenijom za prolazak u polufinale Eurobasketa, teško je uopće zamisliti da će razbijena Hrvatska obraniti stečenu prednost.

Izbora za reprezentativnu klupu nema puno, spomenuti Miličić radi sjajan posao u Poljskoj i nema namjeru napustiti reprezentaciju s kojom je ulaskom među osam momčadi u Europi napravio sjajan posao. Slična je situacija i s Darijom Gjergjom koji polako zavređuje božanski status u belgijskoj košarci s obzirom na ono što radi.

Uvijek se u pričama oko izborničke klupe javljaju naša prokušana imena, Velimira Perasovića, Jasmina Repeše i Nevena Spahije. Od njih trojice je tek Spahija trenutno bez angažmana, ali dojma smo kako se on u ovom času ne bi primio tog posla.

Tu je, zatim, i mlađa garda. Na pamet padaju Jurica Golemac i Josip Sesar, bio bi tu i Slaven Rimac, ali on se nije do kraja isprofilirao kao trener.

A vječita kombinacija za klupu je i Aco Petrović. Aco u posljednje vrijeme rado dijeli svoja razmišljanja putem Twittera i svaka njegova natipkana riječ izazove veliko zanimanje. Tako je bilo i dok je krenuo u spašavanje Cibone, tako je i sada kada redom promašuje date prognoze uoči Eurobasketa. Aco, međutim, nema namjeru ponovno se uhvatiti izborničkog posla, barem ne domaće reprezentacije, ali on bi mogao otići u drugom smjeru, prema vrhu Hrvatskog košarkaškog saveza.

Jasno, radi se o pukom nagađanju, ima tu još brojnih imena, ali Aco je valjda prvi pao na pamet nakon ostavke Stojka Vrankovića. Prepoznatljiv je, stručan i pošten u svom radu pa bi ga mnogi rado vidjeli na toj poziciji. Pitanje je, međutim, ima li on takve ambicije...



Tagovi

HKSAco PetrovićNeven SpahijaJurica GolemacJosip Sesar

Ostale Vijesti