Thunder ne staje, Sixersi bez Embiida nadjačali Boston (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.01.20. | 08:26

Dvije jake utakmice vidjeli smo prošle noći u NBA.

Noćas je igrano četiri utakmice na četiri NBA parketa.

U derbiju Istoka Philadelphia 76ersi svladali su Boston Celticse u svom Wells Fargo centru. Problem im nije, bar u ovoj utakmici, predstavljalo ono čega se boje u svakom trenutku sezone, izbivanje zbog ozljede Joela Embiida.

Jedan od najboljih centara lige poslije utakmice se javio iz New Yorka gdje će biti podvrgnut brzoj operaciji ligamenta prsta lijeve ruke. Njegovu ulogu strijelca preuzeli su suigrači, te nadoknadili izostanak njegovih 23.4 poena i 12.3 skokova prosječno po susretu.

Mike Scott je ušao u startnu petorku, a u ovoj utakmici je u nekim trenucima poziciju centra zauzeo Ben Simmons. Time je dodan još jedan element njegove usporedbe s Magicom Johnsonom.

„Oduvijek sam htio to probati.“, rekao je trener Mike Brown.

„Mislio sam da bi mogao biti dobar. Ne znam kakve će brojke isporučivat, ali htio sam ga vidjeti u ovoj ulozi, i mislim da će se to opet događati.“

Iznudio je Simmons važan faul u napadu Enesa Kantera na 1:45 do kraja, a bitnu je tricu ubacio Furkan Korkmaz za vodstvo 91:87. Autor još jedne je bio i bivši igrač Celticsa Al Horford, te je Phila serijom 9:0 zaključila utakmicu i postavila svoj omjer u domaćim utakmicama na 18-2.

Kod Celticsa je Kemba Walker doživio ozljedu izvrnuvši palac, no kasnije se vratio te se ozljeda ne čini kao ona ozbiljnije naravi. Razloge za poraz Brad Stevens treba tražiti drugdje.

Josh Richardson je poenima predvodio domaćina s 29 (10/10 sa crte za slobodna bacanja), a Ben Simmons je dodao 19 sa devet skokova. Za Celticse je Walker upisao 26 (5/11 za tricu) i Marcus Smart 24 s klupe (9/14 iz igre).

Oklahoma City Thunder nastavlja s odličnim igrama, te su stradali Houston Rocketsi sa 113:92. Ono što se mislilo početkom sezone da će biti problem Billy Donovan je pretvorio u prednost, a ''troglava neman'' bekova Paul-SGA-Schröder uglavnom radi ''nered'' u protivničkim redovima.

Noćas su ''pokvarili'' povratak Russella Westbrooka u klub u kojem je proveo cijelu karijeru do ovog ljeta, te u čijoj je dvorani doživio ovacije i priznanje. Za razliku od nekih drugih bivših igrača OKC-a. Prije utakmice u dvorani je prikazan kompilacijski video Westbrooku u čast, a publika se ustala i pljeskala energičnom beku.

„Neke stvari ne mogu riječima opisati“, rekao je.

„Toliko sam dugo bio ovdje, imam toliko lijepih uspomena, upoznao toliko divnih ljudi. Apsolutno najbolji navijači na svijetu.“

Westbrook je rekao da mu je bilo čudno, s obzirom da u 11 godina u Chesapeake Areni nikad nije vidio gostujuću svlačionicu, a još se čudnije osjećao kad je utakmica počela, ista publika u istoj dvorani navija za protivničku momčad.

Thunder je poluvrijeme dočekao s vodstvom 60:48, unatoč Russovih 18 poena u prvoj dionici. Domaći su u nastavku samo podebljavali prednost, a Westbrook je posjednut na klupu sa 7:18 do kraja utakmice s 34 poena na kontu.

James Harden nikako nije imao svoju noć pošto je ostao na, za njega mikroskopskih 17 poena i šut iz igre 5/17. Domaćin je do pobjede došao momčadskim naporom, a prvi među jednakima bio je Danilo Gallinari s 23 koša i 7/11 iz igre. Tom je učinku dodao 11 skokova.

Shai Gilgeous-Alexander je pridodao 20 poena, također sa natpolovičnim postotkom s parketa, a Chris Paul je pružio podršku sa 16. Donovanova momčad sada je na omjeru 22-16, a upisali su pobjede u sedam od zadnjih osam utakmica, te u 11 od zadnjih 13.

Dodajmo da su Minnesota Timberwolvesi bez Karl-Anthonyja Townsa, koji je izbivao radi ozljede koljena, pobijedili Portland Trail Blazerse sa 116:102. Mario Hezonja je za 10 minuta na parketu upisao pet poena, četiri skoka i dvije asistencije.

U Detroitu su Pistonsi izgubili od Cleveland Cavaliersa sa 115:112, a Ante Žižić je za sedam minuta ubilježio dva poena.

 

NBA rezultati:

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 112:115

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 109:98

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 116:102

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 92:113

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mario HezonjaAnte ŽižićNBARussell WestbrookOklahoma City ThunderHouston RocketsPhiladelphia 76ersBoston Celtics

Ostale Vijesti