Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Sunce na zapadu polako zalazi, Milwaukee je na korak od prstena

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 08:08

Bucksi preokrenuli seriju u svoju korist!

Kakav preokret! Prije otprilike tri tjedna Milwaukee je bio nadomak ispadanja iz NBA playoffa. Brooklyn je imao priliku za “automat”, no Bucksi su se trgnuli, i na kraju zasluženo prošli dalje. Došli su potom do velikog finala, izgubili prva dva susreta protiv Sunsa, i opet se vratili.

Nakon dvije vezane pobjede na svom parketu, nevjerojatni Milwaukee je sinoć otputovao u Arizonu, i u zbilja ludom susretu pobijedio 123:119. Od depresivnih 0:2, Bucksi su preokrenuli seriju na 3:2! Milwaukee je bio bolji, premda su i Sunsi bili nadomak egala. Preudio im je Booker nespretnom reakcijom na samom kraju utakmice pri rezultatu od pola koša razlike, što se na kraju pokazalo presudnim. Holiday je ukrao loptu nesmotrenom Bookeru koji se "sjatio" u reket, proslijedio ju do Antetokounmpa koji zakucava za gašenje nada domaćina.

Phoenix ima za čime žaliti. Sjajno su otvorili utakmicu, pri kraju prve i početkom druge četvrtine komotno su uživali u dvoznamenkastom “plusu”. Očekivano, najraspoloženiji u redovima domaćih bio je Booker s čak 40 poena, 4 skoka i 3 asista, dok je Chris Paul proigrao tek u drugom dijelu, što mu je bilo dovoljno za double-double (21 poen, 2 skoka, 11 asistencija)

U redovima Bucksa je opet briljirao Antetokounmpo, ovog puta je “stao” na 32 poena, devet skokova i šest asistencija. Izvrstan je bio i Middleton s 29, dok je Holiday dao možda i najviše. Tri ukradene lopte, od kojih je jedna bila vrijedna pobjede, uz 27 poena i 13 asistencija. Sjajan učinak.

Iduća utakmica je na rasporedu u noći s utorka na srijedu, Milwaukee je domaćin i ima prvu meč loptu za osvajanje naslova. Susret počinje u tri ujutro po našem vremenu.


Tagovi

NBAplayoffGiannis AntetokounmpoMilwaukee BucksPhoenix Suns

Ostale Vijesti