KK Dinamo
KK Dinamo

Štirjan i Anzulović uoči Šibenke: "Dinamo ide tražiti pobjedu na Baldekinu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 10:34

“S obzirom na njihovo iskustvo i domaći teren mislim da s pravom oni mogu reći da su favoriti, ali ne idemo kao autsajderi. Ako će netko našu pobjedu smatrati iznenađenjem, onda idemo po iznenađenje”, kazao je trener Dinama uoči prve gostujuće utakmice plavih u Premijer ligi

 Nakon povijesne prve pobjede protiv Alkara u Zagrebu, košarkaši Zagreba u subotu će na Baldekinu protiv Šibenke tražiti prvu gostujuću pobjedu u Premijer ligi. Trener Dinama Mario Štirjan u najavi utakmice otkrio je kako su novopridošli Marin Vručinić i Sven Ušić i dalje van trenažnog procesa i kako vjerojatno neće nastupiti niti na ovoj utakmici.

 “Kako stvari stoje opet smo bez Vručinića i Ušića koji imaju sitne probleme, u procesu oporavka su. Ostali su zasad svi zdravi. Ušli smo u natjecateljski ritam i nadam se pobjedi na Baldekinu. Obzirom na njihovo iskustvo i domaći teren mislim da s pravom oni mogu reći da su favoriti, ali ne idemo kao autsajderi, idemo tražiti pobjedu. Ako će netko to smatrati iznenađenjem, onda idemo po iznenađenje”, kazao je Štirjan.

 Atmosfera je u momčadi nakon pobjede protiv Alkara vrlo dobra, kaže Štirjan koji za razliku od prve utakmice zna što može očekivati od protivničke momčadi.

 “U ovu utakmicu ulazimo potpuno drugačije nego što je bilo u prvoj utakmici protiv Alkara. Imamo dosta informacija jedni o drugima obzirom da smo u pripremama odigrali dvije međusobne utakmice. I oni i mi smo u tim utakmicama imali nekoliko izostanaka, ali možemo se dobro pripremiti za tu utakmicu i ispraviti pogreške koje smo imali u tim utakmicama i nakon ta dva poraza upisati pobjedu. Sigurno nam je pao kamen sa srca nakon prve utakmice. Koliko god mi govorili da nismo bili nervozni, broj promašenih slobodnih bacanja pokazuje kako je nervoze bilo u prvoj utakmici. Otvorili smo sezonu na najbolji mogući način, upisali smo pobjedu, ali ne zadovoljavamo se s time. Želimo novom pobjedom dići još više atmosferu i dignuti kvalitetu igre na još jedan veći nivo”, dodao je Štirjan.

Andro Anzulović na Baldekinu je odigrao podosta utakmica protiv Šibenika, no prvi puta ga čeka službeni nastup u dresu Dinama.

“Mislim da je jedna stvar prijateljske utakmice koje smo ljetos međusobno igrali, a druga stvar su natjecateljske. Obje ekipe su kvalitetne i očekuju pobjedu, ali mislim da će naše više doći do izražaja i da ćemo ostvariti i drugu pobjedu u sezoni”, kratak je bio Anzulović koji je u prvoj ovosezonskoj utakmici postigao 10 poena uz dva skoka.

Utakmica Šibenke i Dinama počinje u subotu u 18h uz izravan prijenos na Youtube kanalu HKS-a.


Tagovi

Premijer liga košarkašaKK Dinamo ZagrebŠibenka

Ostale Vijesti