Srbija pobijedila Amerikance te ih poslala u borbu za 7. mjesto

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.09.19. | 14:55

Zanimljiv dvoboj.

 

Dvoboj Srbije i SAD-a mnogi su očekivali u kasnijoj fazi turnira kada će se dijeliti medalje. Međutim, porazima u četvrtfinalima od Argentine odnosno Francuske, ove dvije velesile došle su u razigravanje za borbu od 5. do 8. mjesta. Pobjedu je odnijela Srbija sa 94:89. 

Uvodna četvrtina pružila nam je nestvaran rasplet. Motivirani Srbi rastavili su Amere te nakon deset minuta igre imaju vodstvo od 32:7! Bogdanović je otvorio s 4/4 šutom za tricu, dvije je dodao Micić, a po jednu Bjelica i Jović. Kod užasnih Amerikanaca nitko više od tri poena.

SAD nije primio 32 poena u prvoj četvrtini utakmice SP-a od 2002. godine kad im je Argentina ubacila dva poena više, a sedam ubačenih poena u četvrtini im je najmanje što su zabili u povijesti SP-a. Tek drugi put neka reprezentacija ih je uspjela zadržati na jednoznamenkastom učinku u četvrtini, 2010. godine Brazil ih je u zadnjoj četvrtini utakmice uspio zadržati na devet poena.

Druga dionica pružila nam je dijametralno suprotnu košarku. Amerikanci su stisnuli obranu, Srbe je stao šut za tricu (u jednom trenu bio je nestvarnih 8/9), tako da je s 33:12 u toj dionici utakmica ponovno uvedena u neizvjesnost. 

Nastavak dvoboja bio je jednosmjeran što se vodstva i rezultata tiče. Ameri nijednom nisu vodili, a izabranici Saše Đorđevića nisu im dozvolili da se približe na više od dva poena razlike, 61:59. No, u zaključnoj četvrtini Srbija je ipak ponovno preuzela konce igre u svoje ruke, opet dizala prednost na dvocifrenu razliku i na kraju stigla do 94:89 slavlja. 

Ponovno je briljirao Bogdanović sa 28 poena i sedam trica, Lučić je dodao 15, a Micić pet manje. Kod poraženih izabranika Grega Popovicha, Barnes 22 poena, Walker 18 uz osam dodavanja. 

(foto: Reuters)


Tagovi

srpska košarkaška reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti