Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Split vodio veći dio utakmice pa onda pao u završnici protiv Budućnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 22:01

Strijelce splitske momčadi predvodio je Lewis Sullivan sa 17 poena

Košarkaši Splita poraženi su pred svojim navijačima od podgoričke Budućnosti sa 75-81 (19-17, 20-21, 24-19, 12-24) u dvoboju 20. kola regionalne ABA lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Strijelce splitske momčadi predvodio je Lewis Sullivan sa 17 poena. Toni Perković je ubacio 13, Shannon Shorter 12, a Derek Funderburk i Tonko Vuko po 11 poena. Kod Budućnosti je najbolji bio McKinley Wright IV s 19 poena.

Budućnost je došla do 15. pobjede u sezoni i s 35 bodova se izjednačila s vodećom Crvenom zvezdom koja ima utakmicu manje, a odigrat će je u nedjelju (19 sati), kad će u Beogradu ugostiti petoplasirani Zadar (11-8). Split je privremeno skočio na sedmo mjesto s učinkom 9-11, ali Mega i Studentski centar, koji također imaju po devet pobjeda, imaju i utakmicu manje.

Split je većim dijelom utakmice bio u prednosti i činilo se da će momčad Slavena Rimca, nakon senzacionalne pobjede nad Partizanom u Beogradu, doći do još jednog vrijednog 'ulova'. No, kad je trebalo prelomiti utakmicu, košarkašima Splita je nedostajalo napadačke preciznosti i obrambene čvrstine.

Ta se konstatacija pogotovo odnosi na posljednju četvrtinu u kojoj ih je podgorička momčad ostavila na samo 12 koševa, a ubacila im 24.

Split je u zadnjih deset minuta ušao sa zalihom od šest poena (63-57), ali je Budućnost nakon manje od dvije minute igre uspjela izbrisati taj zaostatak. No, i Splićani su odgovorili serijom 5-0 za vodstvo 68-63, da bi Budućnost do novog izjednačenja (70-70) došla pet minuta prije kraja. Momčadi su izjednačene ušle u zadnje dvije i pol minute (74-74).

Tad je najbolji igrač gostiju McKinley Wright ubacio pet uzastopnih poena i donio gostima vodstvo od 79-75. Kad je Shorter promašio polaganje pola minute prije kraja, a Allerik Freeman pogodio oba slobodna bacanja, gosti su mogli počeli slaviti pobjedu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

KK SplitBudućnostABA liga

Ostale Vijesti