REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Šok terapija uspjela: Spahija startao na klupi Baskonije pobjedom protiv Crvene zvezde

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 22:05

Košarkaši Crvene zvezde su se izgleda ispuhali u pobjedi protiv Partizana dva dana ranije

Baskonia je na domaćem terenu slavila protiv Crvene zvezde u 10. kolu Eurolige s 93:74(25:22, 30:10, 13:21, 25:21)

Veliku promjenu doživjeli su Baski uoči utakmice kada su se odlučili napraviti šok terapiju i promijeniti trenera. Otkaz je dobio crnogorski stručnjak Duško Ivanović, a klupu je preuzeo hrvatski stručnjak Neven Spahija. Tek jedan trening odradio je Spahija s momčadi i slavio u svom debiju na klupi Baskonije.

Čini se da je Crvena zvezda doživjela emotivno i fizičko pražnjenje u beogradskom derbiju prije dva dana kada su razbili Partizan u ABA ligi s 71:56.

Prva četvrtina još je donekle bila izjednačena, ali je pripala domaćima, a razliku su domaći napravili u drugoj četvrtini kada su Zvezdu ostavili samo na deset poena u četvrtini i na odmor otišli s 23 koša razlike. Otvorila je beogradska momčad dobro u drugom dijelu i dominirala treću četvrtinu pa su smanjili na 15 koševa razlike.

Isto im nije išlo i u posljednjoj četvrtini jer su domaći pod vodstvom Spahije odigrali rutinski tek onoliko koliko im je bilo dovoljno za pobjedu. Najbolji igrač Baskonije bio je Enoch za kojeg Zvezda nije imala rješenja ponajviše prvom dijelu. Ostvario je double-double s 21 poenom i 11 skokova te je pridodao jednu asistenciju. Američkog centra pratilo je litavsko krilo Rokas Giedraitis s 21 poenom, dva skoka i isto toliko asistencija.

U redovima gostiju 21 poen postigao je Nikola Ivanović, a tome učinku pridodao je pet skokova i sedam asistencija.

Crvena zvezda i Baskonia su sada izjednačeni po omjeru pobjeda i poraza u Euroligi s 4:6 te drže 11. i 12 mjesto ljestvice.

Rezultati Eurolige:

Žalgiris- Panathinaikos 76:69

Lyon – Real Madrid 74:87

Baskonia – Crvena zvezda 93:74



Tagovi

Crvena zvezdaBaskoniaNeven Spahija

Ostale Vijesti